Het is Movember en dus worden de autumn-internationals gespeeld. En dat betekent dan dat de rugbyliefhebber zich verzamelen in stadions, kroegen of gewoon thuis op de bank om te genieten.

 

Dit weekeinde is extra speciaal voor de Nederlandse rugbyliefhebber. Daarmee doel ik niet op de interland die het Nederlands Heren XV in Litouwen moet spelen. Niet dat die pot niet de moeite waard zal zijn. Team manager Tim Schumacher heeft van de Litouwse pers begrepen dat de wedstrijd met een livestream te zien zal zijn op www.etaplius.lt (en indien die overvol is, dan op www.15min.lt). Ik kan zelf geen Litouws, maar ik heb het vermoeden dat ze er zin in hebben (“Lietuvių ir olandų mūšį stebėkite naujienų portale Etaplius.lt”).

 

De grote wedstrijd voor het Nederlandse rugby wordt echter gespeeld in Edinburgh. Daar zal Tim Visser aantreden met Schotland tegen Nieuw Zeeland. Tim heeft al twee caps voor Schotland verdiend op hun ongeslagen tour van de Stille Zuidzee (waarbij hij ook nog eens twee keer skoorde in zijn debuutwedstrijd (Tim heeft er een beetje een handje van om te skoren in zijn debuut wedstrijden (bijvoorbeeld bij de Falcons of voor de Barbarians))). Het zou mooi zijn als ie daar zondag eens flink over heen gaat. Een hat-trick of zo, zou toch heel geinig zijn.

 

Die pot zal een prachtig sluitstuk zijn van een heerlijk weekeindje. Te beginnen zaterdagmiddag om drie uur met de wedstrijd van Wales tegen Argentinië op BBC 1. Na afloop van die wedstrijd is er net tijd om een warme hap naar binnen te schuiven, om weer helemaal fris en lekker te zijn voor de pot Ierland tegen Zuid Afrika (6 uur op BBC 2). Als toetje zijn er dan nog de hoogtepunten van de wedstrijd tussen Engeland en Fiji te zien vanaf 8 uur op BBC 3

 

De volgende dag begint goed op 2 minuten over 12 met Jour de Rugby op TV5, waar Isabelle Ithurburu rugby van zinnig kommentaar (“Je crois que cette surexposition enlève un peu de magie alors que, au départ, le Haka est censé faire peur.”) voorziet.*. En daarna dus Tim Visser tegen Nieuw Zeeland!
Na al dat lekkers onder de Union-kode, is er als afsluiter nog Rugby League: Engeland tegen Frankrijk, vanaf 10 voor 6 op BBC 2.

 

Dus:
Zaterdag:
13u00 Litouwen vs Nederland op www.etaplius.lt (livestream).
15u00 Wales vs Argentinië op BBC 1
18u00 Ierland vs Zuid Afrika op BBC 2
20u00 Engeland vs Fiji op BBC 3
Zondag:
12u02 Jour de Rugby op TV5
17u50 Engeland vs Frankrijk op BBC 2

 

Houdoe,

Nick.

 

*Ik bedenk me net dat, gezien het feit dat Nieuw Zeeland voor iedere wedstrijd een volksdansje uitvoert, dat het wellicht heel aardig zou zijn als Tim een klompendansje ten beste geeft.

Via erc69.nl.