Ingezonden door Anton Nuijten:
Historische overwinning voor rugbyers The Pink Panthers.

Al weken geleden om exact te zijn 6 oktober waren the Pink Panthers klaar voor de confrontatie met het mede gepromoveerde Rugbyclub Waterland uit Purmerend. Helaas voor toen gooide de vele regen veel water op het veld van Waterland zodat er niet gespeeld kon worden. Fijn was het om nu al deze wedstrijd in te kunnen halen. Op jacht naar de eerste wedstrijdpunten ever in de ere-klasse daar waar The Panthers nog nooit waren.
The Pink Panthers op pad met de flinke selectie, maar liefst 27 spelers reisden mee naar Purmerend en pas per plaatse is besloten welke zeven wissels gebruikt zouden gaan worden. 
Met succes. En bijna alle zeven zijn ze gebruikt zowel om blessures op te vangen of op bepaalde posities weer een frisse speler neer te kunnen zetten. Door de harmonie binnen het team wordt door deze wissels het team niet verzwakt nog versterkt waarbij niveau dus gelijk blijft.
De Kick Off was aan Waterland en om 15.03 startte de wedstrijd. The Panthers werden meteen onder gezet en gehouden. Wat al in de derde minuut resulteerde in de eerste try van de wedstrijd door Waterland. Met een knappe conversie erbij keken the Pink Panthers aan tegen een achterstand 7-0. Panthers waren opzoek naar zichzelf, probleem zat hem in de wedstrijden voorgaande aan deze. Daar moest 100% verdedigd worden en nu was er ruimte voor aanvallen. Dat leken ze enigszins verleerd. Hierdoor speelde ze meer tegen zichzelf dan tegen Waterland wat ook niet echt een vuist kon maken. Al in de 14de minuut moest Glenn Nuijten het veld verlaten met een geknakte enkel. Zijn vervanger was Peter Waardenburg. Langzaam begonnen the Panthers het aanvallen weer onder de knie te krijgen wat zijn vruchten afwierp in de 20ste minuut door Nick van Viegen op snelheid te lanceren, Nick scoorde tussen de palen waardoor ook de conversie niet te missen was. 7-7. Een vijf minuten later een gelijke situatie echter nu geen gelanceerde Nick maar zijn broer Roy van Viegen die net genoeg snelheid had om de try-line te halen en ook nu met de conversie 7-14. Laatste kwartier van de eerste helft wist Waterland zich te hervinden mede door de gele kaart van Panthers winger Mo Peter Tijding (te laat ingezette tackel). En doordat The Pink Panthers nu vergaten te verdedigen wisten de Waterlanders twee try´s te scoren in die laatste minuten. Daarvan werd één conversie benut wat de ruststand bracht op 19-14
De tweede helft een Panthers team wat zich had hervonden en Waterland voor 80% op eigen helft wist te houden. Druk werd flink opgevoerd. Lekker was het ook voor the Panthers dat de ingebrachte wisselspelers niet onder deden aan hun voorgangers waardoor het niveau goed kon worden vast gehouden. Ambrose Barends en Jeff Nuijten de scrum en fly – half van the Panthers wisselde van positie waardoor het voor de Waterlanders eigenlijk niet goed wisten wat er de tweede helft allemaal gebeurde. Hierdoor kon Jeff Nuijten in de tiende minuut tweede helft de stand op 19-21 zetten. Deze voorsprong werd met ferme verdedigd door the Pink Panthers. Met wederom een gele kaart voor één van the Panthers Xander van Mourik, ten onrechte hij zou op een Waterlander zijn gedoken terwijl hij deze speler al op zijn rug had zitten voordat hij zelf de bal kon vangen. Desondanks bleven the Panthers het betere van het spel behouden en met een man minder op het veld kon Jeff Nuijten met een prachtige cross – kick winger Pater Waardenburg in stelling brengen. Peter voorlopig zijn laatste wedstrijd liet zich deze buiten kans één op één met de winger van Waterland niet ontnamen en scoorde de Panthers vierde try waardoor ook de bonuspunt binnen werd gehaald. Ambrose Barends scoorde de conversie niet mede doordat dit volgens de scheidsrechter te lang duurde. 19-26. Panthers in hun spel alles weer hervonden in het spel wat ze graag spelen snel rugby waardoor er flink gaten vallen in de Waterlandse verdediging hierdoor kon Tiaan van Wijk in de 34ste minuut va de tweede helft Panthers vijfde try scoren. Nu met de conversie 19-33. Dit was tevens de eindstand. 
Door deze overwinning een prachtige mijlpaal voor the Pink Panthers de eerste overwinning ever in de ere klasse voor de mannen in roze. De komende twee weekeinde ligt de ere-klasse stil om ruimte te bieden aan het Nationale team wat zaterdag start in de European Nations Cup met een uitwedstrijd in Litouwen en op 17 november Zwitserland ontvangt in Amsterdam. The Panthers staan weer op het veld zaterdag 24 november in Driebergen en spelen dan tegen The Hookers uit Hoek van Holland. Kick Off dan 15.00 uur

Advertentie