Hookers-waterland

Ingezonden door Yvonne de Water, foto Hans Krommenhoek:

De derde wedstrijd van dit seizoen ging voor The Hookers vergezeld van een herfstzonnetje, een groot aantal toeschouwers maar ook zeker met de terugkomst van Bas Krommenhoek.

Al in de zesde minuut kende scheidsrechter Gert Visser een penalty toe die scherp tussen de palen door werd gekickt door Rein Mostert.

Na een schitterende  actie richting de palen met veel passes van Rein Mostert via captain Duncan Jansen en Daniel van Waas naar Bas Krommenhoek wist deze in de 18e minuut zijn eerste try in dit seizoen te scoren.  Rein Mostert benutte de conversie 10-0 Na nog een aantal penalties wist Reyne Volavola de volgende try te scoren waarna Bas Krommenhoek zijn tweede try scoorde slechts enkele seconden voor het half time signaal.

Na de rust kwam de onlangs overgevlogen  James Coburn uit Nieuw Zeeland de voorwaartsen versterken.  Direct volgde weer een penalty. Het spel kenmerkte zich door diverse mooie passes.

Bas Krommenhoek wist ook in deze tweede helft weer te scoren. Vervolgens kon Bernhard Haak met een try voorafgaand door een prachtige pass van Collin van der Hoeven wederom de score van The Hookers omhoog brengen . Toch wist Waterland iets meer terug te komen waardoor zij konden scoren, het bleef echter bij 5 punten want de conversie werd niet benut. The Hookers herpakten zich snel en net voor het eindsignaal wist Hookers constante factor Tim Weerman ook nog een try te maken waarna er door Rein Mostert nog 3 punten bijkwamen omdat hij feilloos door de palen kickte.

Eindstand 63-5. Beter kon de 38ste verjaardag van The Hookers niet eindigen.  

De komende twee weken zijn The Hookers vrij en 6 oktober reizen ze af naar Den Haag. 

Advertentie