Ingezonden door Brian Denley:

Goudse rugby jeugd zoekt versterking

De jongste groep van de rugby-vereniging RFC Gouda heeft nieuwe aanwas nodig. De turven, in de leeftijdsgroep vanaf 6 jaar, trainen één keer per week op donderdagavond. Op zaterdag worden regelmatig wedstrijden en toernooien gespeeld. Het afgelopen seizoen waren de Goudse turven zeer succesvol. Op het Haagse strand en in Den Bosch, versloegen de turven alle andere teams en mochten zij de grootste beker mee naar huis nemen. Bij de start van het nieuwe seizoen is een aantal jongens doorgestroomd naar de volgende groep. Daarom zoeken de overgebleven turven ter versterking van hun team stoere jongens en meiden.

Rugby is een mooie sport waar veel verschillende vaardigheden en technieken aan bod komen. Volgens één van de turven rugby leuk omdat: “je lekker hard mag rennen, goed leert samenspelen én tegenstanders is mag tackelen. De bal schoppen mag nog niet als turf daar moet je wat groter voor zijn”.

RFC Gouda is een hechte en actieve club. Naast wedstrijden en trainingen worden er ook regelmatig andere activiteiten georganiseerd voor de jeugd. Zo gaat  de jeugd in de herfstvakantie weer een paar dagen op kamp. 

 

De training op donderdagavond begint om 18.45 uur op Sportcomplex de Uiterwaarden. Als kennismaking mogen kinderen een  keer vrijblijvend meetrainen, je kunt dan besluiten of je kiest voor een  introductielidmaatschap.  Ben je een stoere jongen of meid kom dan kijken en meedoen met een training.

Verdere informatie over jeugd rugby is, onder anderen, te vinden op: http://www.rfcgouda.nl/jeugd/rugby-iets-voor-mij/

Naamloze_bijlage_00022Image001

Advertentie