Michiel Snijders via facebook:
DSR-C wint openingsduel der Studenten

In de openingswedstrijd van de eerste klasse won de DSR-C van het gepromoveerd Ascrum, de (oud) studenten uit Amsterdam, die met een zeer gemotiveerd team al vroeg aanwezig waren in het Delftse.Na de goede voorbereiding waren de verwachtingen in Delft hooggespannen, maar is er altijd het risico van onderschatting.Echter hier was niets van te merken in het prima door referee Maintz geleide duel. Delft kwam al snel op voorsprong en even laten verdubbelde David van Horn deze en bracht de stand naar 12-0.Een fout in t onvangen van een hoge bal bracht Ascrum bijna langszij op 12-7 maar even later liet Oscar Binneveld de Amsterdammers zijn hielen zien en scoorde de 17-7.De druk van Delft bleef groot maar de finishing touch ontbrak na een aantal mooie driekwartaanvallen.In de rust wisselde de Amsterdammers flink en dit was duidelijk te zien in de tweede helft.Ascrum voerde , onder leiding van een nieuwe , indrukwekkende eerste rij, en veel snelheid aan de buitenkant, de druk op, en DSR-C had moeite hier onderuit te komen.Gevaarlijk werd Ascrum echter niet echt, totdat zij even voor tijd wederom uit een slecht verwerkte kick de 17-14 maakten.Dit zorgde voor samengeknepen Delftse Studentenbillen langs de kant ,maar de laatste 10 minuten waren zoals de wedstrijd begon weer helemaal voor Delft, die wederom de laatste pass vaak verloren zagen gaan en zo geen bonus punt in de wacht sleepten.De uitslagen in de eerste klasse doen een spannend seizoen met veel kanshebbers vermoeden, met als enige minpunt de tegenstander van DSR-C komend weekeinde DIOK2, die volgende week op -5 zullen moeten beginnen, nadat zij niet in staat waren een team op de been te brengen om richting Middelburg te reizen, waardoor Oemoenemoe de 5 punten mocht bijschrijven en DIOK2 aan een vroege inhaalrace zal moeten beginnen.
Advertentie