Krant

Ingezonden door Rob Koelewijn:
Valse start Bassets


Op zondag 9 september begon voor de rugbyers van The Bassets uit Sassenheim weer het seizoen. Na maanden trainen ging het weer “voor het eggie” en wel tegen promovendus Alkmaar die na enkele jaren weer terug was aan het hoogste front in de zondag klasse. Alkmaar dat dit jaar onder leiding staat van oud Bassets speler Walter van Ling wist van de hoed en de rand van The Bassets en was voor die middag een geduchte tegenstander voor de “Sassemers” die waren gewaarschuwd. Op een bomvol Bassets terrein waar de jaarlijkse sponsor dag gehouden werd en met het honds trouwe publiek, waren de verwachtingen torenhoog en iedereen ging er eens goed voor zitten.

Alkmaar toonde zich direct een goede 1e klasser, frivole gingen zij de strijd aan. Ervaring en jeugd was een prima combinatie en het was ook Alkmaar die de score opende, 0-5. The Bassets hadden niet echt antwoord op het zware geweld van de kaasstad bewoners, maar defensief stond het bij The Bassets als een huis. Op slag van rust was er als een duveltje uit een doosje de watervlugge Max Hoogeboom die tot ver in Alkmaars gebied door drong. Een losse bal kwam terecht bij Basset Tommy de Ruiter die zich over de try-line vocht en met een benutte conversie van Bob Koppier de ruststand 7-5 werd.

Lang konden The Bassets niet van hun voorsprong genieten, 7-10. Koppier schopte de stand nog wel gelijk, 10-10, maar Alkmaar had het spel goed door. Ook toen ze met 14 man in de wei stonden schroefde ze de stand naar 10-30. Deze einduitslag was dik verdiend, zodat Alkmaar goed aan het seizoen begonnen is en The Bassets nog heel veel werk moeten gaan verzetten.

Advertentie