Michiel Snijders via facebook:
"Sjoukje bokaal na 4 jaar terug naar Delft " 

De Sjoukje bokaal, een van de meeste tradionele wedstrijden in Rugby Nederland werd afgelopen zondag weer gespeeld tussen gastheer DSR-C en , voor deze trofee, eeuwige rivaal the Bassets.
Een wedstrijd tussen de 2 teams jaren terug, een Grieks restaurant, een beeld van een vrouw, en de vrouw van een Basset vormen samen de ingredienten van een spannend en geheimzinnig verhaal die aan deze jaarlijkste wedstrijd ten grondslag liggen. Met de bokaal keurig op de middenlijn naast het veld, en Dirk Heuff als top referee in het midden, konden de studenten proberen om na 3 jaar verlies, de beker eindelijk weer naar Societeit Phoenix te halen.Onder leiding van oud Bassets coach Michiel Snijders, trokken de studenten rap van wal, en opended al snel de score door een try van Oscar Binneveld. Het keurkorps uit de bollenstreek, opgezweept door hun coach Robert Broers , beet zich vast in de benen van Delft, en probeerden zelf ook de tryline te vinden, een ruststand van 28-10 volgde.In de 2e helft was er echter geen houden meer aan de lopende machine uit Delft, en liepen zij snel uit naar een 58-10 overwinning. Na afloop werd Sjoukje zoals t hoort overhandigd aan de winnende club, zodat deze in een speciale vitrine op de societeit een jaar lang getuige mag zijn van het studieontwijkende gedrag van de bezoekers van de societeit.Over een jaar zal in Sassenheim het er weer om gaan, Sjoukje is er klaar voor.
Advertentie