De Rugbyers van The Bassets uit Sassenheim zitten midden in hun voorbereiding voor het nieuwe seizoen, daarbij zijn ze op de zondagen op oefencampagne. Ze zijn naar Utrecht (URC) en Amstelveen (ARC) geweest. Deze clubs spelen beide in de zaterdagse Ereklasse en zijn dus clubs van kaliber. Er werd in wedstrijdgedeeltes van 20 minuten gespeeld in diverse formaties om zo iedereen op diverse posities te laten spelen. Daarbij kwamen The Bassets verrassend fit voor de dag en de trainingsarbeid van de laatste maanden begon zijn vruchten af te werpen. Het Leidse trainersduo van The Bassets Broers/Scheffer waren zichtbaar tevreden, maar zagen ook dat defensief nog iets te verbeteren viel. Dat was de laatste week ook gebeurt om zondag jl. bij een minitoernooi bij DIOK in Leiden de gelederen gesloten te houden. The Bassets speelden 40 minuten tegen Coq Mosan uit België en een Leids combinatie team van DIOK/LSRG. Na 80 minuten was er een glimlach bij Broers van oor tot oor, “zijn” mannen hadden zich stuk voor stuk aan de getrainde afspraak gehouden en behielden 80 minuten lang de try-line schoon. Iets wat de tegenstanders van die middag niet konden zeggen. The Bassets lijken klaar voor de competitie maar moeten eerst zondag as. nog een Delfts varkentje wassen. Dan spelen ze “voor het eggie” 2 x 40 minuten tegen DSR-c om de Sjoukje. Een wedstrijd vol traditie en strijdlust, want de winnaar mag een jaar lang de charmante betonnen Sjoukje weer in hun bar zetten, K.O. 14.30 in Delft.

Groet///Rob

Advertentie