Dsc_0028

Ingeoznden door Rob Koelewijn:

Scheffer kiest voor The Bassets


Rugby international Roger Scheffer heeft ervoor gekozen zijn rugby carrière voort te zetten bij The Bassets in Sassenheim. Scheffer moest zijn rugbyloopbaan door een blessure een jaar op een laag pitje zetten, maar heeft dat jaar niet stil gezeten. Hij werkte achter de schermen keihard voor een comeback en was inmiddels toe getreden in het Bassets trainers gilde. Samen met hoofdtrainer Robert Broers en assistent Perry Noordermeer zorgden dit trio dat The Bassets weer “smoel” kregen en een basis neer zette voor het komende seizoen. Scheffer bezinde zich toen nog over zijn toekomst want zijn interland carrière wilde hij zo spoedig mogelijk ook weer oppakken.

De geboren Leidenaar die sinds mensenheugenis bij DIOK in Leiden speelde was zijn 1e keus, maar de toekomst van The Bassets deed die keus doen wankelen. Na maanden in dubio koos hij uiteindelijk toch voor The Bassets, zodat hij daar in de trainersstaf  blijft en Bassets 1 gaat versterken. Noordermeer daar in tegen wilden door andere bezigheden bij The Bassets en daarbuiten graag een stapje terug doen. Hij was vorig seizoen als tussenpaus als assistent  trainer ingestapt. Ook als klankbord van de toen nieuw aangestelde Leidse oefenmeester Broers, die wegwijs moest worden in The Bassets cultuur. Nu alles bij The Bassets goed op orde is zit wat Noordermeer betreft zijn taak erop, zodat een Leids duo Broers/Scheffer aankomend seizoen de scepter zwaait over een leergierig en enthousiaste spelersgroep, die zich nu al volop voorbereiden voor het nieuwe seizoen die begint op 9 september as. met een thuiswedstrijd tegen gepromoveerd Alkmaar, K.O. 14.30 uur.

Advertentie