Gay rugby club houdt clinic tijdens Gay Pride

LOWLANDERS DOORBREKEN STEREOTYPE HOMO’S EN SPORT


Amsterdam, 20 juli 2012 – ARC Amsterdam Lowlanders, de enige gay rugby club van Nederland, houdt tijdens Gay Pride haar jaarlijkse rugby clinic. De clinic is een korte maar volledige kennismaking met rugby en vormt de opmaat naar het nieuwe seizoen. De clinic wordt op vrijdag 3 augustus van 19.00 tot 20.30 gehouden in Cultuurpark Westergasfabriek. Iedereen, ook Frank de Boer, is van harte welkom mee te doen en het stereotype over homo’s en sport te doorbreken.  


De Lowlanders spelen zowel in de Nederlandse competitie als op internationale toernooien. Spencer Windes, voorzitter van de Lowlanders: ‘We waarderen Frank de Boers excuses, maar we laten hem tijdens onze clinic graag de sportieve mogelijkheden van homo’s zien. De fysieke kracht en vaardigheden die nodig zijn om een rugbywedstrijd van 80 minuten te spelen zijn aanzienlijk en op geen enkele manier gerelateerd aan seksuele voorkeur.’

 

Met de deelname aan de Bingham Cup, het WK gay rugby en een van de grootste amateurtoernooien ter wereld, nog vers in het geheugen bereiden de Lowlanders zich voor op het komende seizoen. Daarin spelen de Lowlanders in de Nederlandse competitie als team van de Amstelveense Rugby Club, waarna ze zich voorbereiden op deelname aan de Union Cup, het tweejaarlijkse EK gay rugby dat in 2013 in Bristol wordt gehouden. In 2011 organiseerden de Lowlanders het toernooi zelf, waarna de club een enorme groei doormaakte.

 

Spencer Windes: ‘Dat rugby niet voldoet aan het stereotype is voor veel gays juist een stimulans om ook te gaan spelen. Rugby is een ruige sport, maar ook een van de meest homovriendelijke ter wereld. Gareth Thomas was captain van het nationale team van Wales en was een van de eerste topsporters die – zonder enig probleem – uit de kast kwam. En voormalig Engels international Ben Cohen bestrijdt, sinds het einde van zijn uitzonderlijke professionele carrière, homofobie in sport. Wat dat betreft kan voetbal een voorbeeld nemen aan rugby en Frank de Boer is dan ook van harte uitgenodigd.’

 

– Einde persbericht –

 

De clinic wordt op vrijdag 3 augustus gehouden en begint stipt om 19.30 uur. De clinic vindt plaats op het grote veld op Cultuurpark Westergasfabriek in Amsterdam.

 

Voor meer informatie

Erik Schoonhoven, t. 06-13452939, 

mail@amsterdamlowlanders.com,

 www.amsterdamlowlanders.com

 

Videoimpressie van Bingham Cup 2012: 

 

Beeldmateriaal: Lowlanders met Ben Cohen tijdens de Bingham Cup begin juni. 

Foto: Kevin Scott.

Ander beeldmateriaal op aanvraag beschikbaar. 

_kjs1005
Advertentie