Nederland Onder 18 is tweede geworden in de B-poule van het EK in Spanje (de Trophée Justin Bridou (ik maar denken dat die Justin één of andere legendarische FIRA-bestuurder (u weet wel, uit die tijd dat Catalonië nog als zelfstandig lid werd beschouwd en Duitsland nog wel eens won van Frankrijk) met een enorm hart voor jeugdrugby was, maar dat viel een beetje tegen, waarmee ik overigens niets wil zeggen over de kwaliteit van de produkten van deze firma; dat ziet er allemaal heel smakelijk uit)).
Nederland verloor in de finale van Polen, dat daarmee promoveerde naar de A poule. De A poule werd gewonnen door de Belgen, die daarmee promoveerden naar de Elite Klasse, waar ze Portugal gaan vervangen.

NRB:

Nederland Onder 18 heeft het Europees Kampioenschap Onder 18 afgesloten met een zilveren medaille.   
Na winst tegen Hongarije 48-00 en Oekraïne met 28-12 was Polen tijdens de finale van de B-poule te sterk voor Nederland. Polen wist in het toernooi al met zeer grote uitslagen van Letland 99-06 en van Zwitserland 40-00 te winnen en was tijdens de finale ook een klein maatje te groot voor onze jongens. Polen won met 23-00 na een ruststand van 11-00.  

Finale Polen vs Nederland

Nederland begon sterk aan de wedstrijd en hield het Poolse team verrassend onder druk. De line-outs en de scrums liepen goed en het voorwaarsten spel maakte indruk. Nederland verzuimde echter het overwicht om te zetten in punten. Twee keer waren ze dicht bij een try, maar het lukte net niet tegen de sterk verdedigend Polen. Nederland gaf uitstekend partij, maar moest in de 15 minuten toch een tegen try incasseren: 5-0. Nederland kreeg net voor rust met een snel uitgespeelde actie van de driekwarters opnieuw een kans om te scoren. Deze poging mislukte een meter voor de try-line. Met twee benutte penalties bracht Polen de russtand op 11-00.
Na de rust bleef Nederland vechten voor de aansluitingstry, maar de sterke verdedigingslinie van de Polen kon niet worden geslecht. Polen kon uitlopen naar 16-00 en vervolgens 23-00. Nederland bleef vechten voor een try maar dat lukte net niet.

Nederland wint zilver op het EK. Voor de selectie klik hier

Nederland Onder 18 kon na de overwinning tegen Hongarije en Oekraïne en een sterk spelende finale tegen Polen met opgeheven hoofd de zilveren medaille en de beker in ontvangst nemen. Een prima internationaal resultaat voor de Nederlandse Rugby Bond en het Nederlands Rugby. Met deze ervaring kan de groep Onder 18 ook in de toekomst bouwen aan een hogere positie van Oranje op de internationale ladder. Complimenten aan het team en de begeleiding onder leiding van Martin Slagt.

Voor meer informatie over de selectie en het wedstrijdprogramma klik hier
Officiële site FIRA-AER klik hier

RTV Utrecht:

MADRID – De Nederlandse rugbyers onder de 18 jaar hebben het Europees Kampioenschap afgesloten met een zilveren medaille. In Madrid was Polen in de finale van de B-groep te sterk. 
Polen won met 23-0 na een ruststand van 11-0. Nederland won eerder van Oekraïne en Hongarije. Bij Oranje spelen Floris Kok en Krijn Twigt van Eemland uit Amersfoort mee.

Website Amstelveen:

Nederland heeft het EK onder 18 afgesloten met een zilveren medaille. Polen bleek in de finale van de B-poule een klein maatje te groot voor onze jongens. Polen won met 23-0 na een ruststand van 11-0.  De spelers van ARC stonden ook bij deze derde wedsrtijd in de basis. Danny Volkert speelde op nummer 10, Sebastiaan Brom op nummer 12, Melvin Gale op nummer 15 en Jim Boelrijk als scrum captain op nummer 4.
Nederland begon sterk aan de wedstrijd en hield het Poolse team verrassend onder druk. De line-outs en de scrums liepen goed en het voorwaartsen spel maakte indruk. Nederland verzuimde echter het overwicht om te zetten in punten. Twee keer waren ze dicht bij een try maar het lukte net niet tegen de sterk verdedigende Polen. Nederland gaf uitstekend partij maar moest in de 15 minuten toch een tegen try incasseren: 5-0. Nederland kreeg net voor rust met een snel uitgespeelde actie van de driekwarters opnieuw een kans om te scoren. Deze poging mislukte een meter voor de try-line. Met twee benutte penalty tries bracht Polen de ruststand op 11-0. 
Na de rust bleef Nederland vechten voor de aansluitingstry maar de sterke verdedigingslinie van de Polen kon niet worden geslecht. Polen kon uitlopen naar 16-0 en vervolgens 23-0. Nederland bleef vechten voor een try maar dat lukte net niet. 
Jong oranje kon na de overwinningen tegen Hongarije en Oekraine en een sterk gespeelde finale tegen Polen met opgeheven hoofd de zilveren medaille en de beker in ontvangst nemen. Een prima internationaal resultaat voor de NRB en het Nederlandse rugby. Met deze ervaring kan de groep onder 18 ook in de toekomst bouwen aan een hogere positie van Oranje op de internatinale rugby ladder. Complementen aan het team en de begeleiding onder leiding van Martin Slagt Ook vanuit ARC mogen we meer dan trots zijn op de prestaties van Danny, Sebastiaan, Melvin en Jim. Met hun teamgenoten hebben een uitstekend gepresteerd en veel ervaring opgedaan waarvan ook ARC de komende jaren plezier van kan hebben.
Het Nederlands team en de Oranje supporters bezochten later op de middag de finalewedstrijd in de elite poule die werd gewonnen door Engeland die Ierland met 25-13 versloegen.

Op de FIRA site meer info over alle uitslagen

Teammanager Erik Hengeveld is samen met enkele spelers vanuit Madrid vertrokken naar Wellington waar hij komende week het onder 17 team zal begeleiden. Ook ARC-ers Jaap van Duuren en Allard van den Berg zullen op dit toernooi actief zijn.

Wij wensen ze veel succes.

Jong Oranje keert morgen rond 16.00 uur terug op  Schiphol. Voor onze ARC-ers is het dinsdagavond weer gewoon trainen als voorbereiding op de laatste Colts competitiewedstrijd op 15 april uit tegen Eemland.

Henk Boelrijk

ZilverPoster_onder_18

Advertentie