Topsport Vlaanderen:

De nationale ploeg bij de U18 promoveert volgend seizoen naar de elitegroep nadat onze landgenoten vrijdag op het Europees kampioenschap in afdeling A met 32-12 de baas bleven over Duitsland. Volgend jaar mogen de jonge Zwarte Duivels het opnemen tegen hun leeftijdsgenoten van Europese toplanden zoals Engeland, Frankrijk en Ierland. Het onderstreept nog maar eens dat het Belgische rugby aan een enorme opmars bezig is.

Nieuwsblad.be:

De Belgische rugby beleeft werkelijk hoogdagen. Nadat onze senioren reeds enkele weken geleden zich verzekerden van de Europese titel, groep 1B, is het nu de beurt aan de U18.
Onze jonge landgenoten versloegen vrijdag in de afdeling A in het Europese kampioenschap Duitsland met 32-12 (rust 14-0) en promoveren volgend seizoen naar de hoogste afdeling "Elite", waar zij de Europese toplanden zoals Engeland, Frankrijk en Ierland zullen ontmoeten.
Een super prestatie en dit bewijst nogmaals dat België zich meer en meer een plaats verovert op het hoogste rugbyniveau.
In de "elitegroep" maken Italië en Portugal zaterdag uit wie naar afdeling A degradeert. 
Advertentie