Er kwamen veel mensen naar de begrafenis.

Er kwamen veel mensen naar de begrafenis.

Den Haag – Vrienden van de familie van Ximena Pieterse hebben een stichting opgericht in naam van het vermoorde meisje. De oprichters, vrienden van de Haagsche Rugby Club, willen niet alleen de familie Pieterse helpen, maar ook families van andere rugbyspelers.

De stichting moet de uitvaart van Ximena bekostigen en daarna ook zorg en ondersteuning bieden als een andere rugbyspeler ziek of invalide wordt, of overlijdt. Het idee voor de Stichting Ximena ontstond na de crematie van Ximena, tijdens de condoléance op de Haagsche Rugby Club.

 

Ximena Pieterse
Laatste update:

maandag, 12 maart 2012 – 08:31

PIJNACKER-NOOTDORP – Vrienden van de familie van Ximena Pieterse hebben een stichting opgericht in naam van het vermoorde meisje.

De oprichters, vrienden van de Haagsche Rugby Club, willen niet alleen de familie Pieterse helpen, maar ook familie van andere rugbyspelers. De stichting moet de uitvaart van Ximena bekostigen en daarna ook zorg en ondersteuning bieden als een andere rugbyspeler ziek of invalide wordt, of overlijdt.

Het idee voor de Stichting Ximena ontstond afgelopen maandag na de crematie van Ximena, tijdens de condoleance op de Haagsche Rugby Club.

Geen inkomsten

Volgens velen was Ximena altijd het meisje dat voor iedereen klaarstond. ‘We dachten: we moeten echt wat doen’, vertelt haar oom Bonni May. ‘De kosten lopen erg op voor Manuela en Robert (de ouders van Ximena, red.). Je wilt tenslotte toch iets moois voor je meissie.’

Daarnaast heeft de familie Pieterse een eigen zaak, maar die ligt voolopig stil. ‘Robert is het woensdag gaan proberen, maar het ging gewoon niet. Voorlopig zijn ze echt nog niet aan het werk.’ De rugbyvrienden zijn meteen aan de slag gegaan, wat uiteindelijk heeft geresulteert in Stichting Ximena.

Bokaal en beurs

Er komt ook een Ximena-bokaal, die wordt elk jaar tijdens de Haagsche Rugbydagen uitgereikt. Daarnaast stelt de stichting een Ximena-beurs ter beschikking, voor talentvolle rugbyers die te weinig geld hebben.

Tot slot zal de stiching rugbyevenementen in Nederland sponsoren en ondersteunen.

Vermoord

Het 15-jarige meisje uit Nootdorp werd eind februari dood gevonden op de stoep in de Goudenregenstraat. Ze bleek te zijn neergestoken.

Stanley A. meldde zich diezelfde dag nog bij de politie. Ximena werd vlak voor zijn huis gevonden en hij heeft bekend het meisje te hebben omgebracht. Zijn voorarrest is donderdag verlengd.

 

Advertentie