Sportploeg van het jaarDe bekendmaking van de Hilversumsesportkampioenen vond plaats op donderdag 8 maart 2012 in deBurgerzaal van het Raadhuis. In de categorieën ‘sporttalent t/m 17jaar’, ‘de meest talentvolle sportploeg‘, ‘sportvrouw’, ‘sportman’en ‘sportploeg van 2011’ werden prijzen uitgereikt. Daarnaast werdbekend gemaakt welke sportvrijwilliger van 2011 de Rinus SchaapPrijs (schaap met vijf poten) in ontvangst mocht nemen.

Ted van der Meer begon het programma met een interview metwethouder sport, Erik Boog. Daarna maakte de voorzitter van dejury, Jacques van Rooijen, de nominaties bekend en tot welke keuzede jury was gekomen. De jury heeft ervoor gekozen om de meeste vande aangemelde sportploegen vanwege hun bijzonder talentvolleprestaties te selecteren als ‘meest talentvolle sportploeg 2011’.

Anne van Veenendaal van de Larense Mixed Hockey Club werd verkozentot ‘sporttalent t/m 17 jaar 2011´. Dezetalentvolle hockeyster is op 15-jarige leeftijd Europees Kampioengeworden met het Nederlandse meisjes hockeyteam A. Ditkampioenschap vond plaats op hockeyclub Kampong te Utrecht. Annewas eerste keeper terwijl zij eigenlijk nog de B-leeftijd had.

In de categorie ‘sportvrijwilliger van het jaar2011’ (de Rinus Schaap Prijs) mocht Peter Griffioen vans.c. ‘t Gooi het ‘schaap met de vijf poten’ in ontvangst nemen.Peter Griffioen is 63 jaar lid van de s.c. ’t Gooi, is al 56 jaaractief in allerlei vrijwilligersfuncties die bij een verenigingdenkbaar zijn, is erelid sinds 1994 en draagt sinds 2010 dedikverdiende eretitel “mister de s.c. ’t Gooi”.

Joyce van Altena‘ werd ‘Hilversumse sportvrouw2011’. Joyce is afkomstig uit een roemrucht Hilversumsrugbygeslacht. Zij is opgeleid bij de Rugbyclub Hilversum en maaktdeel uit van de nationale sevens-ploeg. Een olympisch projectwaarvan veel verwacht wordt door NOC*NSF op de Olympische spelenvan 2016 in Rio.

Het B-junioren voetbalteam van v.v. Altius werd in 2011najaarskampioen, voorjaarskampioen en won, voor het eerst in declubgeschiedenis, de KNVB-districtbeker West 1 voorB-junioren.  De jury vond het B-junioren voetbalteam dermatetalentvol, dat zij ervoor koos dit team te benoemen tot de‘meest talentvolle sportploeg van 2011’.

Het eerste team van Rugbyclub Hilversum werd – net als in 2010 –‘Hilversumse sportploeg 2011’.
Nadat het team in 2010 na 24 jaar eindelijk weer de landstitel wistte veroveren, werd het team in 2011 voor de tweede keer op rijlandskampioen.

Voetballer Davy Klaassen werd uitgeroepen tot ‘Hilversumsesportman’ van het jaar 2011. Davy werd door Ajax gescoutbij H.s.v. Wasmeer. Hij maakt in het najaar van 2011 zijn debuutbij Ajax en dat nog wel voor een wedstrijd om de Champions League,uit tegen Lyon.

Wethouder Erik Boog reikte namens het gemeentebestuur de prijzenaan de sporters uit. Na afloop van de prijsuitreiking was er onderhet genot van een hapje en drankje gelegenheid de winnaars tefeliciteren en na te praten over sport.

Advertentie