Ingezonden door Tijmen Vader:

Afgelopen zaterdag 17 maart heeft Jean Bidal trainingen gegeven op de Alkmaarse Rugby UFC. Jean Bidal is zowel voor de Internationale Rugby Bond (IRB) als de Franse Rugby Bond (FFR)  development instructeur en verzorgt hij over de hele wereld cursussen en clinics. Vorig jaar was Jean Bidal nog kort bondscoach van Nederland en hij heeft meerdere professionele rugbyclubs en nationale jeugdteams van Frankrijk onder zijn hoede gehad. Momenteel  staat hij aan het hoofd van een rugby academie in het zuiden van Frankrijk.

In Alkmaar kreeg de jeugd van 15 en 16 jaar de gehele dag rugbytrainingen van Jean. De groepVan 20 jongens en meiden waren enthousiast over de trainingen en het was een leerzame ervaring voor ze. Deze trainingsdag werd mogelijk gemaakt door de Nederlandse Rugby Bond (NRB). Het was de laatste bijeenkomst in een serie cursusdagen van de trainersopleiding Rugby Oefenmeester 3. Vanuit de Alkmaarse Rugby UFC volgen twee trainers deze opleiding. De trainingen van Jean Bidal zijn de kern van deze opleiding en op deze manier wordt het niveau het Nederlandse rugby op het gebied van de trainers verder ontwikkeld.

De jeugd van de Alkmaarse Rugby UFC groeit snel en er is veel talent in en rond Alkmaar. Voor de club Is het belangrijk om het kader verder uit te breiden en te ontwikkelen. Het niveau van de alkmaarse jeugdspelers ontwikkeld zich snel nu er steeds meer spelers het Lootonderwijs volgen en professioneel met de rugbysport bezig zijn en via hun school 4 dagen in de week trainen. De eerste jeugdspeler is al international geworden in zijn leeftijdscategorie en er zullen er zeker meer volgen. De Alkmaarse Rugby UFC leeft en groeit als nooit tevoren!

Training_jean_bidalJean_bidalGroepsfoto_trainingsdag_jean_b

Advertentie