Rugbynieuws

Ingezonden door Rob Koelewijn:


Het vrouwen rugby team van The Bassets in Sassenheim heeft op weg naar de finale van het Nederlands kampioenschap vrouwen rugby zich een slechte dienst bewezen door thuis met 10-61 te verliezen van RUS uit Utrecht. In 2 halve finales moesten The Bassets Babes het opnemen tegen de gedoog verfde titel kandidaat RUS. In de andere halve finale speelden de dames van Amsterdam tegen die van Tilburg een uit en thuis wedstrijd, om zo uit te maken wie er om het Nederlands kampioenschap mag gaan spelen in de uiteindelijke finale. Het behalen van de halve finale is voor het jonge Bassets team al een vermelding waard en na de uitslag van vandaag waarschijnlijk het hoogst haalbare dit seizoen. Uitgerekend vandaag heerste er in het Bassets team een griepepidemie en een handvol blessures waren niet fit genoeg, zodat hoop op een winstpartij al snel vervloog. Hoewel The Bassets Babes allen meer dan 100% gaven moesten zij simpelweg in RUS hun meerdere erkennen, want van dit RUS verliezen is absoluut geen schande. RUS is torenhoog favoriet voor de landstitel, zodat het voor The Bassets Babes volgende week in de return een zaak zal worden plezier in de wedstrijd te beleven, de schade beperkt te houden en met opgeheven hoofd van het veld te stappen, met een illusie armer maar een dozijn aan ervaring rijker.

Advertentie