Tovaal eindelijk koploper na zege in Rotterdam (0-79)

maandag 27 februari 2012

Na de 0 – 79 uitzege op Erasmus/RSRC 2 is de Goese Rugbyclub Tovaal eindelijk koploper in de vierde klasse Zuidwest 1. Vier weken geleden zegevierde Tovaal op eigen veld nog met 99 – 0. Tovaal won dit seizoen alle competitieduels met grote cijfers, maar na een reglementaire nederlaag tegen Rotterdam 2, waartegen het beroep overigens nog steeds loopt, moest Tovaal tot afgelopen zondag de Rotterdammers nog steeds voor zich dulden. Bij een zege op HRC 4, dat volgende week op sportpark Het Schenge in Goes op bezoek komt, grijpt Tovaal de titel definitief.

Tovaal kwam weer sterk uit de startblokken. Aanvoerder Maurice Boelhouwers zorgde binnen enkele minuten al met twee tries en twee conversions voor een  0 – 14 voorsprong. Vervolgens moest Arnoud Wouters met een vermeende gebroken duim naar de kant. Twee Rotterdamse studenten vergezelden hem, maar na een controle in het ziekenhuis bleek het bij Arnoud allemaal mee te vallen. Tovaal hield het initiatief. Via een try van Arko Hoondert, die het seizoen afmaakt bij Tovaal en drie tries van Sebastiaan Verdonk ging Tovaal met een 0 – 36 voorsprong de rust in.

In de tweede helft bleef het eenrichtingsverkeer. William Beitler voerde de voorsprong met twee tries op tot 0 – 48, waarna Arko Hoondert en Marijn Riemens voor 0 -60 zorgden. Maurice Boelhouwers deed ook nog een duit in het zakje en in de slotminuten legden Remi van Oosten en Sebastiaan Verdonk de eindstand vast op 0 – 79. Remi van Oosten zorgde er met een fraaie tackel ook nog voor dat de 0 op het bord bleef staan. Captain Boelie benutte in totaal zeven conversions.

Met dank aan Remi van Oosten.

Advertentie