Ingezonden door Tijmen Vader:

 

In een ongelooflijk spannende wedstrijd tussen de Alkmaarse Rugby Club en Sparta uit Capelle aan de IJssel voor een plaats in de 1e klasse wonnen de Alkmaarders in de laatste seconde van de wedstrijd met 25-20 na een ruststand van 5-10.

Sparta is het afgelopen seizoen als laatste geëindigd in de eerste klasse en bij de loting werd voor de promotie-degradatie wedstrijd Alkmaar geloot.

Saillant detail is dat de begin dit seizoen verongelukte trainer van Alkmaar,Jeff Mevissen, de voormalige trainer was van Sparta.De wedstrijd werd daarom begonnen met 1 minuut stilte ter nagedachtenis aan de voor beide teams geliefde trainer.

In het begin van de wedstrijd hielden beide teams elkaar in stand, maar na bijna een kwartier spelen wisten de gasten de 1e punten op het scorebord te zetten toen Shane Poole een strafschop wist te verzilveren na off-side van Alkmaar en zijn team aan een 0-3 voorsprong hielp.

Pas tegen het einde van de 1e helft kon Alkmaar zelf scoren.Jean Marc Nijmeijer zag al 2 keer een aanval van hem stuk lopen, maar 3 maal was scheepsrecht.Hij kreeg de bal aangespeeld,ontweek 3 tackels en slalomde op een ongelooflijke manier door de verdediging en scoorde met zijn try 5-3.

De blijdschap om deze voorsprong duurde echter niet al te lang.Alkmaar kreeg op eigen helft een strafschop.Kenny Kolk wilde de bal over de zijlijn schieten,maar de bal bleef in en werd gevangen door Sparta waarna de bal richting de Full-back van Alkmaar werd geschoten.Mickey Verhofstad wist de bal niet goed te verwerken waarna Marvin Slingerland van Spart met een geconverteerde try de ruststand bepaalde op 5-10.

De 2e helft begon niet al te goed voor Alkmaar.Al na 5 minuten vond de Spartaanse aanvoerder Jorrick Moree onverwachts een gaatje in de Alkmaarse verdediging en met zijn geconverteerde try bracht hij zijn team op een 5-17 voorsprong.

En toen kwamen we aan het laatste speelkwartier van de wedstrijd.Maar weinig keren zo’n bloedstollend laatste kwartier meegemaakt.Eerst wist “Man off the Match”Jean Marc Nijmeijer met een lange sprint langs de zijlijn een try te scoren in de hoek van het veld waarna Kenny Kolk de uiterst moeilijke conversie tussen de palen schoot en de achterstand terug bracht tot 12-17.

Een minuut later echter schoot Shane Poole Sparta via een benutte strafschop naar 12-20.

Dit waren echter de laatste punten voor Sparta.

Kenny Kolk wist in de eindfase met 2 benutte strafschoppen de achterstand terug te brengen tot 18-20.

Alkmaar speelde al diep in de blessuretijd toen Jean Marc Nijmeijer op volle snelheid werd aangespeeld waarna hij aan een sprint over ¾  van het veld begon.Al slalommend sprintte hij door de verdediging en in de laatste seconde van de wedstrijd bepaalde hij met zijn door Kenny Kolk geconverteerde try de eindstand op 25-20.

Volgende week word de beslissing gespeeld in Capelle aan de IJssel voor een plaats in de 1e klasse.

Alkmaar staat nu 5 punten voor met 1 try meer gescoord.

Het zal spannend worden.

Advertentie