Ingezonden door Jan van Dehn:
"Natgeregend maar niet afgedroogd"

Een door natheid afgekeurd Gronings rugbyveld, zorgde voor een kick off in Drachten. De een na laatste competitie wedstrijd van de Groningse Lady Bears tegen RC Tilburg, de nummer 2 in de Ereklasse. Net als vorige week starten de Lady Bears met volle overtuiging de wedstrijd. En met succes, want de Tilburgse dames konden niet door de sterke verdediging van de Groningse rugbydames heen komen. Goede communicatie bij de voorwaardsen en een directe aansturing van de 1e centre Sabrina Nash in de lijn, maakte dat RC Tilburg pas in de 35e minuut de eerste try scoorde. Ook de conversie werd benut. Helaas konden de Groningse dames, ondanks haar overheersende balbezit, geen try scoren en zij gingen de rust in met een tussenstand van 0-7.
Natgeregend en ietwat overrompeld door het Tilburgse spel, begonnen de Lady Bears aan de tweede helft. Al na 5 minuten volgde een tweede try tegen, maar de conversie lieten de Tilburgers onbenut. De Groningse Lady Bears herpakten echter snel hun eigen spel en lieten eenzelfde ijzersterke verdediging zien, waar de Tilburgse dames wederom niet doorheen kwamen. Helaas lukte het andersom de Lady Bears ook niet, waardoor nog steeds niet gescoord kon worden. In de laatste tien minuten ontstond er een overlap in de lijn van de tegenpartij, waardoor de Tilburgers een derde try tegen scoorden en ook de conversie benutten.
De vorige wedstrijd tegen Tilburg werd verloren met 56-0. Vandaag gingen de Tilburgse dames, gewend aan een overwinning met minimaal 50 punten winst, naar huis met een eindstand van 'maar' 0-19.