Ingezonden door Anton Nuijten:

The Pink Panthers => Drie maal is scheepsrecht

Het eerste team der Pink Panthers kan er geen genoeg van krijgen. Drie jaar geleden nog in de derde klasse, komende seizoen wat start in september in de hoogste klasse van het Nederlandse rugby dé Ere-klasse. Dus drie keer promotie in drie jaar, dus het spreekwoord heeft gesproken.

Afgelopen zondag speelde the First XV van Rugby Club The Pink Panthers de één na laatste wedstrijd lopende seizoen in Driebergen. Op bezoek het tweede team van de Haagsche Rugby Club, uiteraard uit Den Haag. Twee teams die er een spannende en geweldige wedstrijd van maakte voor het, ondanks het weer, zeer veel aanwezige publiek.

Kick Off was aan de bezoekers waardoor the Panthers meteen de bal ontvingen en aan mogelijke aanvallen konden gaan denken. Echter de druk welke de Haagsche rugbyers op the Pink Panthers zette van een duidelijk bericht aan de mannen in roze. Zij waren niet naar Driebergen gekomen om zich zelf over de knie te laten trekken. Naar twee minuten kreeg het Haagsche team al een penalty kick mee, bij deze werd voor een poging op de palen gekozen. Echter de wind die met een  stormachtige kracht schijn-dwars over het veld waaide was meer dan een uitdaging voor elke kicker van welk team dan ook. Dus ging deze mis. Hierna een Haags team wat op zoek was naar een score, een Panthers team wat verdedigen tot een kunst verheven heeft. Er was werkelijk geen doorkomen aan.

Schrik, met name bij het publiek, was er in de 15de minuut, tijdens een aanval van the Panthers raakte de Afrikaan Adrian Herman dusdanig geblesseerd aan zijn hamstring dat verder spelen geen optie was. Het Panthers team zelf schrok er niet echt van en bleven met een goede discipline en grote werklust hun verdediging verzorgen. Dit ondanks het feit dat Glenn Nuijten, de tweede center van the Panthers tien minuten mocht gaan toekijken naar het ontvangen van een gele kaart. Ook met 14 man bleef de verdediging der Pinkers staan als een huis.

Weer schrik in de 35ste minuut van de eerste helft, nu een knie die verdraaide bij de vervanger van Adrian Herman, Marc Verbraak. Ook deze kon echt niet verder in de wedstrijd. Met wat verschuivingen in het veld werd dit nadeel opgelost. En nog steeds stond de verdediging als een huis. Na het wegsturen van Glenn Nuijten mocht deze naar tien minuten weer op het veld zijn kunsten vertonen. Meer dan gedreven ontving deze al gouw de bal waardoor the Panthers aan meer dan verdedigen konden denken. Met een briljante ingeving van spelverdeler en aanvoeder van het Panthers team Jeffrey Nuijten (ja broer van) kon deze twee minuten voor het rust signaal Vincent Lehmann op de wing positie bereiken, deze had vrijbaan naar de try-line en kon de eerste score op het bord zetten. Mede door de vervelende wind ging de conversie mis. 5-0. Dat was dan ook meteen de rust stand.

Tweede helft begon zoals de eerste eindigde, een Haagsch team wat probeerde druk te zetten een Panthers team dat aan het verdedigen was. Toch kreeg deze helft een totaal ander gezicht. Mede door de wind verdeelde Jeffrey Nuijten van rechts naar links en konden de Haagsche mannen elke keer als ze weer wat terrein winst hadden geboekt weer terug. In de tweede minuut van de tweede helft mocht wederom een Panther met geel voor tien minuten naar de kant, Herman van Eikeren was nu het haasje, gelukkig mocht de echte veroorzaker van het opstandje van Haagsche kant ook tien minuten vertrekken.

Dat deze helft anders was bleek al door het feit dat de Hagenaren niet eens meer in de buurt konden komen van the Panthers try-line. Onder leiding van de spelverdelers Rabbe Borchert en Jeffrey Nuijten luide nu The Panthers de klok, aanval na aanval wisten de Panthers dichter bij de achterlijn te komen. In de 6de minuut van deze helft wist Glenn Nuijten met het nodige slalom werk door de Haagsche verdediging te komen. 10-0. Toch duurde het weer een dikke 15 minuten voordat weer een uitgespeelde kans en de bal bij de vrij gespeelde Vincent Lehmann terecht kwam. Vincent had dan ook geen enkele moeite om de try lijn te halen voor de derde Pink try. 15-0. Hier knakte echt het Haagsche verzet. Gevolg een bijna gelijke actie en in de 30ste minuut scoorde Vincent zijn derde en Panthers vierde try. Hierdoor waren de volle punten (5) binnen voor the Pink Panthers. Toch was met name Peter Waardenburg normaal goed voor toch wel één of twee try’s niet helemaal naar wens. In de aller laatste minuut wist Peter met een aanval in zijn eentje van rechts achterin, recht door het midden in een ware slalom, ontwijk bewegingen iedere Hagenees te ontwijken en toch zijn wekelijkse try mee te pakken. Dit onder de palen waardoor ook de conversie eens geraakt kon worden. 27-0 was dan ook de einduitslag.

Een terechte uitslag waar 22 spelers met uitstraling van een team wat staat als een huis, samen super veel werk hebben verzet. Kortom weer een degelijk stuk werk dat is neergezet.

De competitie is nog niet helemaal klaar komende zondag weer een pot rugby tegen dat zelfde Haagsche RC team nu in Den Haag, een inhaal wedstrijd van 6 november 2011.

Kick Off 14.30 uur 

Dsc_0050Dsc_0030Dsc_0065Dsc_0070Dsc_0079Dsc_0090Dsc_0092

Advertentie