Bob_en_tom1

Ingezonden door Rob Koelewijn:
R.C. THE BASSETS GAAT BASISONDERWIJS TEYLINGEN RUGBYLES GEVEN

Na een voorbereiding van één jaar is het dan eindelijk zover, The Bassets gaan rugbyonderwijs geven aan groep 7 en 8 van het basisonderwijs in de gemeente Teylingen. In de personen van Tom Post en Bob Koppier hebben de The Bassets de juiste combinatiefunctionarissen gevonden om het spel rugby op een groter vlak te gaan uitdragen in het basisonderwijs. Hun rugbyervaring zal hun goed van pas komen, Bob speelt al bijna 10 jaar rugby bij The Bassets en Tom studeert Lichamelijke Opvoeding en trainde net als Bob enkele jaren de Bassets jeugd.

In samenwerking met de stichting Combiburg zijn de plannen uitgezet. Tom Post en Bob Koppier zijn door deze stichting aangesteld als combinatiefunctionarissen rugby in samenspraak met R.C. The Bassets. De spelvorm waarvoor gekozen is het ’tagrugby’ een variant op het echte rugby maar meer gericht op het basisonderwijs, specifiek voor de zaal. Het is de bedoeling om in een aantal lessen het spel ‘tagrugby’ te onderwijzen met baloefening in spelvorm en het dan na een maand af te ronden met een toernooi.

Het toernooi zal dan in alle 3 de dorpen in de gemeente Teylingen plaatsvinden en na afloop zal er in mei een groot toernooi plaats vinden met ploegen van alle 18 basisscholen uit de gemeente Teylingen op het veld van R.C. The Bassets. Als dit goed verloopt is het de opstap naar een nog grotere aanpak. Maar het is voor de The Bassets een mooie uitdaging om het rugby op een nog bredere manier te promoten in de gemeente Teylingen en zeker een mogelijkheid om een aantal nieuwe leden over te houden aan de rugbylessen om onze teams nog completer te maken.

Als bestuur hebben wij er dan ook alle vertrouwen in en wensen Tom en Bob de aankomende maanden veel plezier toe in het onderwijzen van rugby.

Robert Jansen.
Jeugdvoorzitter R.C. The Bassets

Advertentie