Rfc_gouda_20120115

Ingezonden door Rob Jaspers:
Rugbyers RFC Gouda pakken wederom punten

 

Het is ontzettend spannend in de 2e klasse zuid van de Nederlandse rugby competitie. Het is al duidelijk wie er kampioen is geworden en wie er gaat degraderen. De stand tussen de teams, die daar in het midden meedoen, fluctueert echter wekelijks en levert verrassende resultaten op het scorebord.

 

De hoofdmacht van RFC Gouda moest het vandaag opnemen tegen het op de 2e plaats geklasseerde Te Werve/WRC-H combinatie. Tijdens de thuiswedstrijd werd er dik verloren van het vreemdelingenlegioen van de expats uit Den Haag zuid. De Hagenaars hadden toen een duidelijk overwicht.

 

Vandaag verliep het scenario totaal anders en was RFC Gouda het meest dominante team op het veld. Hoewel de stand vrij lang gelijk op ging bleken de Gouwenaars fitter en feller en wisten ze vooral op het disciplinaire vlak meer credits bij de ref te verdienen. Rob Revet tekende in de eerste helft aan voor de 0-3 voorsprong met een schitterende penalty kick van 40 meter afstand, die hij raak schoot. Te Werve/WRC-H kwam nog even terug op gelijke hoogte door even later ook een penalty kick te benutten. 

 

In de 2e helft begon de slijtageslag voor de Hagenaars, die in de eerste helft teveel kruit hadden verschoten door het fysieke spel dat hen werd opgedrongen door RFC Gouda. Het was dan ook Peter Satter die tot 2 maal toe tot scoren kwam na een snel uitgespeelde lijnbeweging na een scrum. Vanuit bijna identieke startsituaties wist hij netjes in de hoek af te drukken. Friso van der Pijll benutte een van de conversies erg mooi. Hierdoor braken de Hagenaars mentaal en werden de wedstrijdpunten meegenomen richting Gouda. Eindstand: 3-15.

 

Volgende week is de laatste competitiewedstrijd tegen en in Tilburg. Gouda moet hier punten pakken om de nacompetitiewedstrijden en eventuele degradatie te ontlopen.

 

Na de wedstrijd bleek ook het reserveteam van RFC Gouda afgetekend te hebben gewonnen tegen de heren van de Bekaro/Oemoemenoe combinatie in Roosendaal 2 met 65- 12. Chapeau! 

 

Het was een mooie dag!

 

Joop IJsselstein

Advertentie