(Novum) – Rugbyer Tim Visser is in beeld om uit te komen voor het Schotse rugbyteam. Dat zegt bondscoach Andy Robinson woensdag tegen de BBC. De winger, uitkomend voor Edinburgh, woont volgend jaar lang genoeg in Schotland om dan uit te mogen komen voor dat team.

Rugbyer Visser in beeld voor Schotland

“Tim is in juni speelgerechtigd en als hij fit is, overweeg ik hem mee te nemen op onze tour naar het zuidelijk halfrond”, aldus de coach. Tijdens deze tour neemt Schotland het op tegen Australië, Fiji en Samoa.

De 24-jarige Visser begon met het spelen van Rugby bij RC Hilversum. In 2006 kwam hij terecht bij Newcastle. Tussentijds werd hij verhuurd aan Darlington en Northampton. Sinds 2009 verdedigt hij de kleuren van Edinburgh. Bij rugby geldt dat spelers drie jaar in een land moeten wonen om voor dat land uit te kunnen komen.