Ingezonden door Tijmen Vader:

Alkmaarse Rugby Club nu wel langs Castricum in streekderby.

 

Nadat Alkmaar zich in het begin van het seizoen met 18-20 liet verrassen door de duinranders werden er vandaag geen fouten gemaakt en won de Alkmaarse Rugby Club met 21-39 na een ruststand van 7-24.

Alkmaar begon sterk maar verprutste door nerveus gedrag een paar serieuze scoringsmogelijkheden.

De thuisploeg wist de eerste punten op het scorebord te brengen toen aanvoerder Rob Molenaar na een snel genomen strafschop langs de zijlijn doorbrak en met zijn geconverteerde try 7-0 liet aantekenen.

Lang duurde deze voorsprong niet.De Alkmaarse fly-half Kenny Kolk zette met een schitterende schijnbeweging de verdediging van Castricum op het verkeerde been en scoorde een try tussen de palen.Met zijn conversie bracht hij de stand weer gelijk.

Alkmaar had inmiddels het veldoverwicht volledig in handen en winger Jean Marc Nijmeijer nam de volgende 2 try’s voor zijn rekening.Eerst een doorbraak langs de zijlijn en een try in de hoek en vervolgens na een snel genomen strafschop en een uitgespeelde ¾ lijnaanval brachten de voorsprong op 7-19.

Op slag van rust maakte Bernd Verhofstad een mooie break waarna hij de goed meegekomen full-back Pieter van Duijn in staat stelde om met zijn try de ruststand te bepalen op 7-24.

De 2e helft begon niet al te vlot maar toch wist Alkmaar de score uit te breiden toen Kenny Kolk een door de Ierse scheidsrechter John McCabe toegekende strafschop tussen de palen schoot en 3 punten toevoegde aan de voorsprong van Alkmaar.

Alkmaar begon en beetje achterover te leunen en liet zich in de verdediging door de Castricumse prop Pim Tauber verrassen die zonder getackeld te worden de goal-lijn haalde en een geconverteerde try scoorde.

Alkmaar was weer wakker en na een uitgespeelde ¾ lijnaanval kon winger John McAleese de voorsprong uitbreiden naar 14-32.

Maar Castricum was nog niet verslagen.Opnieuw wist Rob Molenaar een gaatje te vinden in de Alkmaarse defensie en bracht zijn team terug tot 21-32

Even leek het echt spannend te gaan worden,maar in de slotminuut wist de goed ingevallen Allkmaarse center Rick Schröder de winst veilig te stellen toen hij met zijn geconverteerde try de eindstand bepaalde op 21-39.