Nederland vs Tsjechié knipplak
De Telegraaf:

AMSTERDAM –  De Nederlandse rugbyers zijn het toernooi om de European Nations Cup begonnen met een nederlaag. Het team van bondscoach Jean Bidal ging in Amsterdam met 25-13 onderuit tegen Tsjechië.

Bij rust stond Oranje met 8-3 achter. Nederland kwam daarna terug tot 8-8 maar zag de Tsjechen daarna opnieuw uitlopen.
De volgende wedstrijd van Nederland in divisie 1B is volgende week zaterdag. Dan is Duitsland, dat zaterdag van Polen verloor, de tegenstander.

NOS:

Filmpje!

Het Nederlands rugbyteam opereert dit jaar in poule 1B van de European Nations Cup. Onder leiding van een nieuwe bondscoach, de Fransman Jean Bidal, speelde Nederland zaterdag tegen Tsjechië.

website Dukes:

De pas 18- jarige rug byer Diede Brekelmans is geselec teerd voor Oranje. De speler van The Dukes zal vandaag in het duel met Tsjechië zelfs in de basis star ten. Volgende week tegen Duits­land is hij er ook bij. Teamgenoten Glenn Boelens en de broers Bu buruzan zitten eveneens bij de se lectie. De Bosschenaren leveren normaal gesproken meer interna tionals af. Routinier Henrie Eike mans is echter geblesseerd en Bart Viguurs heeft, evenals zijn broer Gerard, verplichtingen elders. Het ontbreken van Boudewijn de Rouw is opmerkelijker. Hij was ja renlang een vaste waarde, maar is nu blijkbaar uit beeld geraakt bij Jean Bidal, de nieuwe bondscoach.

Brabants Dagblad: The Dukes voert in rugbyteam boventoon

Met liefst vier rug byers van The Dukes aan de kick- off verloor Oranje zaterdag met 15-23 van Tsjechië op het Na tionaal Rugby Centrum Amster dam. Het was voor het team van debuterend bondscoach Jean Bidal de eerste wedstrijd in de European Nations Cup 2010-2012. Van The Dukes trokken Glenn Boelens en Diede Brekelmans voor het eerst het Oranje-tricot aan. Teamgeno ten Cátálin en Costin Buburuzan spelen al langer in het Nederlands team. Brekelmans was de enige van het Bossche kwartet die de he le wedstrijd volmaakte. En dat deed de winger volgens teammaat Boelens ‘verrassend goed’. De cen ter moest zelf tien minuten voor tijd afhaken, nadat er een Tsjechi sche knie in zijn nek geposteerd werd. “Het doet nu goed pijn, maar het is gelukkig alleen maar een kneuzing.” Vermoedelijk zal Boelens er zaterdag tegen Duits land weer bij zijn. Nederland kwam tegen de Tsjechen eerst op een 0- 8 achterstand. De ploeg deed middels een benut te penalty kick nog voor rust iets terug (3-8). Na de onderbreking kwam Oranje op gelijke hoogte, waarna de bezoekers afstand na men: 8-23. In de slotfase maakte Oranje de score iets draaglijker.

Persbericht NRB:

Amsterdam – Nederland speelde vandaag haar eerste wedstrijd tegen Tsjechië en verloor in een vol stadion met 13-25. Een geflatteerde uitslag, want Nederland liet bij fases sprankelend rugby zien. Hier is de hand van de nieuwe Bondscoach, Jean Bidal, zichtbaar. Helaas werden individuele fouten genadeloos afgestraft door de Tsjechen. 

Nederland begon sterk aan de wedstrijd. Toch resulteerde het veldoverwicht niet in een score. Het was Tsjechië die aan de andere kant de score kon openen. Door een overtreding van Nederland mocht Tsjechië een penalty vlak voor de palen nemen; 00-03.
Door onnodig balverlies aan Nederlandse zijde konden de Tsjechen een break forceren. Een tackle van Fedde Lingsma op de tryline kon niet verhinderen dat er een try werd gescoord; 00-08. Daarna kregen de Tsjechen nog enkele penalty’s, maar deze werden gemist. Echter Nederland miste de penalty niet op de palen, waardoor de ruststand 03-08 werd. 
Nederland kwam sterk uit de startblokken. De bal werd naar de buitenkant gespeeld, waar Bas Cornelisse de eerste try van Nederland kon scoren. De conversie werd gemist: 08-08. Daarna leek Nederland de wedstrijd in haar voordeel te beslissen. Nederland was oppermachtig in de scrum. Toch konden ze dit overwicht niet omzetten in punten. Nederland leek te gaan scoren aan de buitenkant, maar een interceptie aan Tsjechische zijde bleek de ommekeer te zijn in de wedstrijd.  Ook de conversie werd benut; 08-15. 
Nederland had in deze fase nog enkele kansen, maar door de gele kaart van Roy van Leyen kon Nederland de aansluiting niet meer vinden. De score werd vergroot door een penalty; 08-18. Nederland probeerde nog wel aan te vallen, maar met name van goed verdedigend werk van de flanker van Tsjechië, Martin Wognitsch, kon Nederland geen vuist maken. 
Nederland miste in het centrum een tackle waardoor de center van Tsjechië, Jan Kolar, de score op 08-23 bracht. De conversie werd ook benut; 08-25. 
Nederland legde toch de goede mentaliteit op de grasmat en Vincent Grimbergen kon aan de buitenkant scoren. De stand kreeg een iets dragelijker aanzien; 13-25. 
Volgende week speelt Nederland thuis tegen Duitsland. Duitsland speelde vandaag ook haar eerste wedstrijd tegen Polen. Polen verloor al in deze competitie van de tegenstander van Nederland van vandaag, Tsjechië maar was voor Duitsland te sterk. Eindstand: 17-22. Het belooft dus een zeer spannende wedstrijd te worden. 

European Nations Cup 2010-2012

Divisie 1B
Zaterdag, 27 november 2010
Nederland vs Duitsland
K.O.: 14.30

Voorprogramma: 

10.30 uur Nederland Onder 18 vs RC Waterland / Haagsche RC
12.30 uur Academie Zuid-West vs Lower Saxionay Onder 16

Fotoverslag (Lynn van Diest).

Nog een fotoverslag (Kevin Scott).

Op de FIRA-AER website de wedstrijdgegevens en natuurlijk het wedstrijdformulier.

En natuurlijk ook een verslag op de website van de Tsjechen:

ME Divize 1B

Poslední vystoupení české reprezentace na podzim 2010 dopadlo výborně. V nekompletní sestavě dokázali vybojovat svěřenci trenéra Maritna Kafky cenné vítězství v Amstrdamu, kde porazili domácí reprezentaci o dvanáct bodů. Šok zažilo Německo, které doma prohrálo s Polskem.

Holandsko – Česká republika 13:25 (3:8)

P: Opravil, Wognitsch, Kolář
KPP: Vokrouhlík 
TK: Vokrouhlík 2

Česká reprezentace dokázala proti Holandsku zužitkovat své zkušenosti z mezinárodních utkání posledních let . Domácí podvedením francouzského trenéra Jeana Bidala, zlepšili svou organizaci hry a nebyli vůbec lehkým soupeřem.

Češi dokázali nemilosrdně trestat individuální chyby domácích a vypracovali si náskok na který soupeř nedokázal reagovat. Druhé podzimní vítězství vyneslo český tým na první místo v tabulce, kde bude i přezimovat.

Německo – Polsko 17:22 (14:9)
Stadion ve Franfurtu za žil totální výbuch svého týmu. Domácí rozehráli souboj s Polskem dobře a do přstávky si vypracovali těsný pětibodový náskok. Polsko však využilo velkého množství přohřešků proti pravidlům domácích a díky zvýšené aktivitě utkání otočilo.
“Hra Polska byla vekmi jednoduchá, my jsme začali dobře, ale pak jsme se vrátili zpět ke hře kterou jsme produkovali dříve a to byl problém. Čeká ná s hodně práce, vš musíme od základu změnit ” řekl po utkání Torsten Schippe pro web DRV.