Tags

,

Turven uit bij BSN

Greg in onze onvolprezen nieuwsbrief*:
Zaterdag 13 nov, uit bij BSN.

Haarlem Bears 1 – 6 AAC/RCH
(Tucker 3x, Julian 3x)
BSN2e 6 – 8 AAC/RCH
(Julian 3x, Tucker 2x, Kees, Guy 2x)
Haarlem Tigers 2 – 6 AAC/RCH
(Julian 3x, Julius, Tucker, Yfke)
BSN1e 2 – 3 AAC/RCH
(Julius, Yfke, Julian)

Wat een geweldige rugby dag werd het. Niet echt koud, droog, een mooie setting op een Engelse school met prima rugby voorzieningen (BSN = British School in the Netherlands).
Het leek wel alsof alles op zijn plaats viel. Wij communiceerden met elkaar, lieten weten dat wij klaar stonden om de bal over te nemen, wij waren er voor elkaar en wij verdedigden, probeerden de tackle altijd door te zetten en gaven elkaar support. Ik telde soms 8 fases voordat de scheids ging fluiten, erg mooi om te zien.
Iedereen droeg zijn steende bij. Ilja verdedigde, zoals altijd, als een bezetene. Ondanks de punten/uitslagen kregen wij geen enkel wedstrijd cadeau en wij moesten er hard voor werken, zoals Ilja merkte met zijn ene wereldse beweging waar hij letterlijk alle hoeken van het veld zag in een aanhoudende sprint waar hij ondanks meerdere pogingen helaas niet kon doorbreken – machtig mooi om te zien Ilja! Borus, Thomas en Ryan werkten goed hard mee en veroverden heel vaak de bal voor ons (en zoals wij allemaal weten, geen bal = geen tries) en wisten ook vaak veel terrein voor ons te winnen. Kees liet, naast zijn eigen fijne try, meerdere malen zien dat hij nergens bang voor is, en Julius wist prima de bal weg te kapen voor 2 erg mooie tries. Guy verraste iedereen met zijn snelheid met 2 lange sprints langs de lijn voor 2 fraaie tries. Klasse allemaal!
Tucker scoorde meerdere mooie tries en liet wederom zien wat echt tackelen is. Hij is inmiddels de schrik van al onze tegenstanders geworden wat dat betreft. (Translation for Tucker: Tucker scored numerous great tries and once again showed us what real tackling is. He’s become the fear of all our opponents as far as that goes). Julian liet zijn kracht zien en maakte meerdere leuke tries.
En dan Yfke, onze allerkleinste spelertje en heldin van afgelopen zaterdag. Wat heb je dat goed gedaan zeg, twee super tries en dat met een snelheid waar iedereen van stond te kijken. Zelfs de toppers van BSN1 kon je niet tegenhouden en stonden met verbijstering te kijken hoe je de allermooiste try van de dag maakte.
Ja, er zijn wat opmerkingen te maken over fouten afgelopen zaterdag, zaken die wij beter kunnen doen. Maar ik wil het er deze keer niet over hebben, maar gewoon genieten van hoe goed jullie het allemaal hebben gedaan. Echt grote klasse Turven, wij zijn allemaal trots op jullie.
Advertentie