Dsc_0180_20101121

Het vlaggenschip van de Goudse Rugby Club is begonnen aan de 2e helft van de competitie tegen AA, de oud studenten uit Amsterdam, met een overwinning.

De einduitslag van 12-15 doet al vermoeden dat het geen makkelijke overwinning was en dat klopt.

Gouda wist in de eerste helft vrij gemakkelijk 2 maal een try te scoren door Auke Idzerda en aanvoerder Rob Revet.  Auke wist middels een heuse slalom langs de zijlijn, waarbij hij tot drie maal toe meerdere tegenstanders op het verkeerde been zette met steeds dezelfde schijnbeweging, heel gemakkelijk te scoren. Rob moest een lange sprint trekken om Floris Diependaal  van de juiste support te voorzien om de assist in ontvangst te nemen en de bal achter de lijn van de oude Amsterdamse  meesters te drukken! Auke Idzerda nam de conversie en een penalty voor zijn rekening.

Amsterdam wist dat ze de 2e helft uit een ander vaatje moesten tappen om bij te kunnen blijven en een grote nederlaag te voorkomen. Door kleine persoonlijke fouten aan Goudse kant en slim tijdrekwerk kwam AA goed in hun spel en wist zelfs tot 2 maal toe te scoren middels een driving maul.  Hierdoor werd de stand teruggebracht naar 12-15.

Deze stand leverde een mooi slotakkoord op waarbij de heren van AA nogmaals wilde scoren door te maulen en de Goudse brigade vol aan de bak moest in hun defence. Het resultaat  was 15 minuten strijd op de trylijn van Gouda, een heus gevecht om de bal waarbij het corrigerende klapje niet werd geschuwd! Gelukkig voor de Goudse selectie kost dit soort rugby ook enorm veel kracht en conditie, iets wat bij de studenten in mindere mate aanwezig was.

Advertentie