CAPELLE AAN DEN IJSSEL – Sparta Rugby heeft naast het rugbyveld een zes meter hoge videotoren laten bouwen door Xtra Materieel b.v. uit Rotterdam. Dankzij deze revolutionaire aanpak hebben de coaches van de Capelse club nu meer dan voorheen overzicht op het speelveld en het spel dat door het eerste team gespeeld wordt.
Sparta Rugby heeft nu een mooi overzicht op het speelveld.

Sparta Rugby heeft nu een mooi overzicht
op het speelveld.
Foto: PR

Vanuit deze toren maakt videoanalist Timo Meinders van elke thuiswedstrijd opnames. Tijdens het filmen codeert de analist alle spelhandelingen in het veld. Op deze manier kan Sparta’s hoofdcoach Martin Slagt snel de rugbyacties selecteren om daarmee het eerste team gericht te kunnen trainen. Meinders en Slagt hebben deze trainingsmethoden met veel succes ontwikkeld vanaf 2007. De selectiespelers kijken later samen, vaak met gemengde gevoelens, naar de beelden, die echter unaniem wel leerzaam worden gevonden. Iedere fout wordt immers in beeld gebracht. Het geloof in deze revolutionaire methode is groot. Zelfs de Referee Development Officer van de Nederlandse Rugby bond heeft hiervoor veel belangstelling. Ook voor scheidrechters biedt de videotoren uitkomst. Voor dit soort opnamen is de scheidsrechter uitgerust met een microfoon waardoor zijn aanwijzingen duidelijk overkomen en de opnamen nog meer waarde krijgen.
Sparta Rugby is gevestigd aan Sportpark DeCouwenhoek, Couwenhoekseweg te Capelle aan den IJssel, voor meer informatie: tel. 010-4583346.