Tags

,

Krant

De Sassenheimse rugbyers van The Bassets hadden vorige week zichzelf een prima dienst bewezen om hun goede vorm weer op te pakken. Dit gaf hun veel zelfvertrouwen om zondag jl. de wedstrijd aan te gaan tegen rugbyclub ’T Gooi in Naarden. Coach Michiel Snijders van The bassets moest zonder enkele vasten waarden uit zijn team starten, maar deze laagvlieger in de competitie moest een te nemen horde zijn.

In het begin van de wedstrijd werd al duidelijk dat de ploeg uit Naarden hun huid duur wilde verkopen. The Bassets scoorde wel vroeg in de wedstrijd door een try van Remco de Jong, 0-5, maar ’T Gooi was daarvan niet onder de indruk en pakte de draad weer op. ’T Gooi kreeg een penalty en bracht daarmee de stand op 3-5. Een goed gespeelde aanval van ’T Gooi resulteerde in een try voor de thuisclub, 8-5. Het werd een wedstrijd tussen de 3-kwarters van The Bassets tegen de voorwaartsen van ’T Gooi. De snelheid won van de kracht, Benjamin Blom vond een gat in de verdedigingslinie en scoorde voor The Bassets + conversie van Thomas Archer, 8-12.

De 2e helft gaf een ander beeld. The Bassets speelde solide en als team beter. Dit leverde een try op van James Sinclair + conversie van Archer, 8-19. Het maakte bij ’T Gooi niet echt indruk en zij scoorde meteen de aansluitende try, 13-19. Voor iedere meter werd gestreden. The Bassets pakte meter voor meter en vonden uiteindelijk weer de try-line. Simon Coutler drukte de try + conversie van Archer, 13-26. ‘T Gooi liet het er niet bij zitten en zochten weer aansluiting met een try + conversie, 20-25. De minuten tikte langzaam weg , The Bassets haalden met veel pijn en moeite na het laatste fluitsignaal 5 belangrijke punten uit het vuur. De maand november staat in het teken van de bekercompetitie en geeft The Bassets tijd om alles nog beter alles op de rails te krijgen voor het vervolg van het rugbyseizoen. De volgende wedstrijd vindt 5 december plaats dan treffen The Bassets thuis de rugbyers uit Breda, K.O. 14.30 uur.


Advertentie