Knipplak Noord & Oost
Posted on Wednesday, September 29 @ 23:02:01 CEST by nick

In de media

Een waar feest aan regionaal rugby!

 

 

Spelers Harlequins schrijven tegen Zwolle historie
Rugby, vierde klasse Noord/Oost 
RCO Harlequins – RC Zwolle 2 121-0 (38-0). 

 

De Oldenzaalse club schreef met deze wedstrijd historie.  De thuisclub maakte gebruik van de ruimtes die geboden werden en scoorde er daardoor lustig op los. Peter Moleman speelde een uitstekende wedstrijd in de voorbereidende fase. Hij zorgde ervoor dat Berno Steffens veel succes had in de afrondende fase. Steffens kwam tot zes try ’s en benutte dertien conversies.

 

website Zwolle:

 

Enschede – 26/9/2010 Op deze fantastisch mooie dag hebben de heren van Zwolle zonder problemen de winst weer mee naar huis genomen. De voorgaande wedstrijden had Enschede last van personele problemen, maar op deze zonnige dag wisten zij een volledig team met wissels op de been te krijgen. Het beloofde daarom ook een mooie rugbydag te worden, zeker nadat vooraf de wedstrijd van de heren ook de dames overtuigend met 68-0 wonnen van de concurrenten uit Deventer.
De heren van Zwolle gingen geconcentreerd van start en binnen korte tijd waren de wedstrijdpunten inclusief het bonuspunt al zo goed als binnen. Enschede was er erg op gebrand een goed resultaat neer te zetten en met veel opzwepende woorden werd het team van Bart Kloosterman opgepept. De woorden leken omgezet te worden in daden, want Enschede wist veel tegenstand te bieden en zelfs tweemaal tot scoren te komen. Zwolle moest hierop weer reageren en na de tegenscores werden alle koppen weer even bij elkaar gestoken. “Geen gezeur, gewoon je taak doen” en de heren herpakte zich weer. 

Foto: Danielle van Eerden

 

Via goed werk van de voorwaartsen kwamen er weer punten op het bord en ook de driekwarten lieten even zien dat ze er waren. Enschede kwam niet meer tot scoren en de eindstand werd beslist op 55-10 voor Zwolle. Nu na vier wedstrijden, ongeslagen en zonder puntenverlies aan kop in de competitie. De heren weten dat de andere clubs op hun positie jagen en daarom gaat er hard getraind worden om deze voorsprong vast te houden!
Volgende week komt Heerenveen op bezoek, een zware test voordat op zondag 10 oktober afgereisd gaat worden naar de ijsselburen Deventer!

 

Geschreven door Anne van de Weg

 

Enschede – 26/9/2010 Een frisse, heiige ochtend zorgde ervoor dat we al enigszins wakker waren door de kou. Desondanks zijn er natuurlijk altijd een aantal dames die last hadden van de spreekwoordelijke opstartproblemen! Gelukkig werden die er vakkundig uitgerammeld tijdens de warming-up.De opstelling was iets anders dan gewoonlijk in verband met een aantal ontbrekende dames, helaas ook door blessures. 
De vorige keer dat ze tegenover de dames van Deventer stonden, was het een oefenpot en kwam het met bakken uit de hemel. Vandaag was het dus voor het ‘echie’ en de vroege middagzon stond op hun hoofden toen de dames hun tactiek doorspraken. Houd je aan je taak en we gaan van ze winnen met meer trys dan de vorige keer!Ze startten goed, want de eerste try werd al binnen 5 minuten gedrukt. Dit was het begin van een hele reeks! 

Foto: Daniëlle van Eerden

 

Ondanks de veelbelovend start verliep de eerste helft voor de Zwolsche dames wat rommelig, ook door de nieuwe/andere positie die sommige dames moesten bekleden. Tijdens de rust werden de koppen weer bij elkaar gestoken; focus dames!De tweede helft verliep beter en  ze stonden lekker te spelen. De lijn heeft mooie dingen kunnen laten zien en er zijn goede runs gemaakt. Ook was de Zwolsche scrum sterker en ze veegden de Deventerse dames meters naar achteren. 
Uiteindelijk hebben ze de Deventerse dames geen schijn van kans gegeven en is het 68-0 geworden. Over 2 weken moeten ze tegen Groningen en die kunnen zeker een sterk potje rugby van de Zwolsche dames verwachten. Ze zijn erop gebrand om te winnen van Groningen. Dat belooft dus een spannende pot te worden!

 

Geschreven door Sander Hendrikse

 

Oldenzaal – 26/9/2010 Ook op het randje van Nederland scheen de zon fanatiek. Vol goede moed stond het tweede team van Zwolle klaar om er tegenaan te gaan. Met wat kunst- en vliegwerk kon er een opstelling gemaakt worden. De Harlequins hebben door blessures soms moeite om het team compleet te krijgen maar deze keer lukte dat behoorlijk. En na de kick-off bleek al gauw dat hun machine iets beter ge-olied was dan die van Zwolle 2 want de eerste try liet niet lang op zich wachten.
Zwolle mocht dan wat ervaring missen maar dat wilde niet betekenen dat ze zich zomaar gewonnen hebben gegeven. Balbezit was voornamelijk voor de tegenstander maar door een aantal goeie tackles, onder andere door Thieu, hebben de Harlequins zich keer op keer door Zwolle 2 heen moeten vechten. Helaas bleef een try voor Zwolle 2 uit. Verwoed zijn er pogingen gedaan en een paar keer waren ze dichtbij, maar de Harlequins bleven ook fanatiek weerstand bieden.
Na wat blessures werd er vlak voor half-time voor gekozen om over te gaan op een non-competitive scrum. Dit veranderde niets aan de intensiteit en hoe fanatiek de twee partijen elkaar te lijf gingen. Maar ook in deze helft bleek tegenstand van de Harlequins te groot. Na een plezierige 80 minuten spelen, incaseerde Zwolle een ruim verlies. Maar ondanks het verliezen is er toch een mooie wedstrijd gespeeld en moet, met wat meer ervaring, Zwolle 2 zeker tot winst kunnen komen in volgende wedstrijden!
Volgende week speelt Zwolle 2 evenals het 1e thuis op sportpark de Marslanden en zal er dan weer alles aan doen om de eerste wedstrijdpunten te gaan pakken!

 

website Pigs:

 

De arnhemse rugbyers zijn afgelopen zondag tegen hun derde nederlaag van dit seizoen aangelopen!! In een mooie gelijk opgaande wedstrijd kon het alle kanten op. De studenten uit Utrecht stonden voor rust nog achter door een try van Willem Scheerder in de 15e minuut en een try van Stijn du Bois in de 30e minuut waarna de conversie’s werden benut door Jorrit Uithof, wat resulteerde in een ruststand van 14-12.
In de rust zette Utrecht wat frisse en ervaren spelers in waardoor zij langzaam maar zeker toch gingen uitlopen. Aan het einde van de wedstrijd kregen de arnhemmers nog een penalty try omdat de doorgebroken Mark v/d Neut met een gevaarlijke nektackle werd neergehaald en wederom bracht scrum-half Jorrit Uithof de conversie tussen de palen.
Ondanks dat The Pigs nog wel aandrongen sleepten de Utrechtse Studenten er een benauwde 21-24 overwinning uit. Vervolgens werd een coorecte try van Lennart Hanemaaier niet goedgekeurd omdat de referery (die overigens een uitstekende wedstrijd floot) de try niet kon zien/beoordelen. Een zure manier om toch zo te verliezen.
Hopelijk kunnen de arnhemmers volgende week in Amersfoort tegen Eemland weer van zich laten spreken met hun gedegen verdediging en gedurft aanvalsspel.

 

Wespsite:
Diok- Vrouwen Wasps 22-5 

 

Er vielen veel blessures in Leiden voor de Ladywasps. Door een spelerstekort in de selectie spelen de vrouwen al een aantal weken met een gehavend team. Voorzichtig kun je niet zijn want daarmee blesseer je jezelf eerder mee. Het wordt tijd dat het damesrugby weer aan gaat trekken in Nijmegen. Vier tries tegen 1 is natuurlijk geen slechte uitkomst, maar het haalt geen punten binnen.

 

 

De mannen van The Wasps hadden het zwaar tegen Betuwe. Het duurde een behoorlijke tijd voor de mannen in het spelritme zaten. Betuwe kon de bal goed afspelen door het halfbakken tackelen van The Wasps. In de tweede helft kregen The Wasps een opleving. Betuwe kwam niet meer aan scoren toe. The Wasps haalden regelmatig de trylijn, maar kwam er niet overheen. The Wasps trainen fysiek goed. Nu wordt het tijd ook mentaal te trainen en het zelfvertrouwen te krijgen dat bij de kracht van het team hoort.

 

nieuwsbrief Obelix:

 

Nico Veling, Nijmegen – Na precies 10 jaar competitie spelen voor Obelix was het afgelopen zondag, voorlopig, mijn laatste wedstrijd in het Groen-Gele (en zwart tegenwoordig). Ik verhuis namelijk naar Mannheim, om na een jaar werkeloosheid eindelijk weer eens te werken voor mijn geld. Gezien het feit dat ik al die jaren nog nooit een stukje heb geschreven voor de Idefix of voor de nieuwsbrief, leek mij dit wel een goede gelegenheid.
Om de overgang niet al te schokkend te maken was het allemaal weer goed geregeld en wisten de wapsen dat we thuis speelden en was de ref netjes op tijd. De tegenstander, Oemoemenoe, waren vorig jaar uit de 1e klasse gedegradeerd en zijn dus een tegenstander die je niet moet onderschatten. Er werd al wat gefluisterd over zeer mobiele lopers in hun lijn, een waarschuwing die later gebaseerd bleek op niet te onderschatten kwaliteiten van de 2e centre. Hoe de eerste helft precies gelopen kan ik me nu al niet meer herinneren (en dit is een van de redenen dat ik nooit dit soort stukjes schrijf), ook al wist ik dat ik een stukje moest schrijven. Obelix kwam sterk uit de startblokken en zette gelijk druk vanaf de kick-off (of niet dat weet ik dus niet meer, maar dit klinkt wel leuk). We hadden zeker grote delen van de helft het betere van het spel, maar helaas konden we het overwicht niet omzetten in tries en een penalty belandde op de paal. 
In de tweede helft bleef Obelix hard werken, wat uiteindelijk resulteerd in een mooie try van no8 Ben van den Brand na een pick-up uit een scrum (die praktisch heel de wedstrijd door obelix gedomineerd werd). En nog een try (ik weet niet meer van wie, ik zei toch dat ik hier slecht in was en het vrouwtje dat hier in dit internetcafe aan het schreeuwen is in het russisch kan me ook niet verder helpen. Dat is toch een nadeel van het in Duitsland opschrijven) zorgde voor een 14-0 stand en uitzicht op een mooie overwinning. Overijverige flankers werden echter niet op prijs gesteld door onze referee (OK de tackle was een beetje hoog, maar de tegenstander dook naar beneden toch?) en dit zorgde ervoor dat we voor 10 minuten met 14 man verder moesten. Dit kadootje liet Oemoemenoe niet liggen en ze wisten al snel gebruik te maken van de man meer door een derde rij beweging vanuit de scrum. 14-7. Met vernieuwd vertrouwen gingen de Zeeuwen opnieuw in de aanval en een vernietigende run van de tweede center leverde nog een try op. 14-14. Obelix had tussendoor nog een tweetal kansen op een penalty die nipt mis gingen. Goede druk van onze nieuwe tweede center Lucas leverde bijna een try op maar door een hoge tackle liet hij de bal vallen en werd het een 22 drop-out. Nadat de sinbin voorbij was, voorkwam de scrum-half van Oemoemene een snelle penalty wat hem een extra 10 minuten rust op leverde. Helaas kon Obelix niet profiteren van de man meer situatie en kwamen we verder niet tot scoren. Helaas konden we ook het gelijkspel niet behouden en wist Oemoemenoe weer te scoren na enkele gemiste tackles aan onze zijde. Dit leverde een zeer zure eindstand van 14-21 op. Het is jammer op deze manier afscheid te nemen, dus moet ik bij oud tegen jong toch mijn best doen om mijn voorlopig laatste jaar bij Obelix af te sluiten met een overwinning (trouwens oud wint toch wel dus dat moet wel goed komen ;)). 
Ik ga nu op zoek naar een nieuwe club in Heidelberg (er zitten daar 5 clubs waarvan er 4 ereklasse spelen in een stad zo groot als Nijmegen, dus dat moet wel lukken), maar ik zal Obelix toch wel echt gaan missen. Heren en Dames bedankt voor alle mooie tijden de afgelopen jaren.

 

 

Joris Kroezen, Nijmegen – We schrijven zondag 26 september. De heeren van Obelix II verzamelden zich om 12.15 uur op het station. Gelukkig was er geen regen, de zon scheen zo nu en dan een beetje en er heerste een ontspannen sfeer. In de bus op weg naar Tilburg werd deze gemoedelijk stemming nog even zo vrolijk doorgezet. Nieuwe mogelijke codes werden zo nog eens doorgenomen waaronder “de Olifant” en iets met “sterren en vingers” of zoiets…..
Eenmaal op de plaats van bestemming werd duidelijk dat de aanvangstijd werd verzet. Dit betekende een lekkere lange warming-up voor de “Golden Boys” uit het Nijmeegse en na een kleine vijftien line-outs was het dan zover: “Prepare for battle!” 
Na het fluitsignaal ging Obelix behoorlijk fel van start. De druk was goed, maar toch vielen er hier en daar gaten. Doordat er ook te weinig naar voren verdedigd werd, wist Tarantula al vrij snel een try te drukken. Na een peptalk, gingen koppies weer omhoog en stonden de oogjes weer opnieuw scherp. De druk werd stevig opgevoerd, mauling line-outs werden gepakt in het 22-metergbied van Tarantula en de scrums werden bijna allemaal gewonnen. Goed werk! Maar toch…. Iedere kans die Tarantula kreeg, wisten ze te verzilveren. En ze kwamen wederom tot scoren. 
Inmiddels ging het snel. Na een flinke blessure van onze Niek, kwamen Amir en later ook Maarten nog op het bankje te zitten. Amir kon na een half uurtje gelukkig weer terug op het veld. Daan leek in eerste instantie ook in aanmerking te komen voor een hoofdletsel – door een knietje van ondergetekende: friendly fire dus – maar gezien de geringe inhoud van zijn blonde kokosnoot bleef hij netjes op de been. 
Of het paniek was of niet, Obelix begon chaotischer te worden. Iets dat kenmerkend is voor Obelix II, vooral in de eerste helft van een nieuw rugbyseizoen. Communicatie verliep niet optimaal, herstel na scrums, opnieuw opstellen na het veldwerk etc; het liep niet lekker meer. Dit resulteerde uiteindelijk in een 0-39 achterstand. Er is zeker hard gewerkt, het zit er ook zeker in, maar het kwam er niet uit. 
Na afloop bracht een goede BBQ de nodige troost. Zeker in combinatie met enkele stevige potten bier. Chapeau voor Marco en Bonnie omdat ze toch, ondanks blessureleed, aanwezig waren. Al met al was het een schitterende dag. Rugby, bier, en BBQ. Waar de aangekondigde dameshockeyteams zijn gebleven, is overigens nooit helemaal opgehelderd. Laten we ervan uitgaan dat Obelix II nog wat te kampen heeft met “nieuwigheidskwaaltjes”. Want één ding is duidelijk: de wil is aanwezig, maar dat moet vroeg of laat omgezet worden in klinkende try’s! 

 

Website Wild Rovers:

 

Zondag 26 september was het dan eindelijk zo ver: de eerste competitiewedstrijd van de Ladybugs dit seizoen en dan meteen een wedstrijd in het verre Middelburg. Koffie, thee, broodjes en ander lekkers werd mee de bus in genomen en zo konden de enthousiaste supporters en speelsters op weg. Helaas zijn een aantal Obelix dames nog steeds geblesseerd, maar er moest ook aangemoedigd worden.
Na een lange maar gezellige heenreis werd uiteindelijk een parkeerplekje gevonden voor de bus (inclusief modder). Na een inspectie van het clubhuis van Oemoemenoe was het tijd voor de warming- up, die door de supporters vanuit de skybox werd bekeken. 
De wedstrijd begon wat onwennig, wat niet zo verwonderlijk was omdat er heel wat nieuwe dames meededen en er nog niet zoveel samen gespeeld is. Binnen enkele minuten stond dan ook de eerste try voor Oemoemenoe op het bord. Dit maakte de Ladybugs dames wel wakker, en daarna werd er goed gespeeld. 
Vooral de voorwaartsen waren duidelijk sterker, tot grote ergernis van de Middelburgse coach die langs de zijlijn helemaal tekeer ging. Rucks, mauls , line-outs, scrums… velen werden gewonnen door het combinatieteam van speelsters uit Wageningen, Doetinchem, Bemmel en Nijmegen. 
Dat de Oemoemenoe- speelsters er moeite mee hadden bleek uit het vaak vuile spel en de fouten die gemaakt werden. Helaas was de scheidsrechter niet helemaal wakker, waardoor veel fouten onbestraft bleven. Voor de rust werd door Oemoemenoe nog 1 try gedrukt, het was duidelijk dat dit team al een aantal jaar samenspeelt. 
Na de rust scoorde Christel namens de Ladybugs de eerste try, zodat de hatelijke nul van het scoreformulier verdween. Oemoemenoe moest steeds meer moeite doen om terrein te winnen, en de Ladybugs kwamen steeds vaker in de buurt van de trylijn. Dit werd uiteindelijk ook beloond, met een penaltytry en de conversie werd zeer overtuigend benut door Marleen. 
De hele wedstrijd speelden de Ladybugs met 1 vrouw minder, en vooral tegen het einde van de wedstrijd werd het duidelijk dat het een zware wedstrijd was. Maar gelukkig was ook de tegenstander vermoeid en konden zij de meeste conversies niet benutten, waardoor de stand uiteindelijk 27- 12 is geworden. 
Het was een goede wedstrijd en erg leuk om naar te kijken. We gaan de komende tijd hard aan de verbeterpunten werken. Dit was een goede test en aangezien het een kwalificatiewedstrijd was is de score niet van belang. Ons doel is: uitkomen in de laagste klasse, zodat we lekker kunnen rugbyen en veel ervaring op kunnen doen. 
Wist je dat: 
· Er veel verschillende sokken op het veld te spotten waren. 
· Manon heel veel spekjes in haar mond kan stoppen… en ze er even hard weer uitkomen. 
· Doke zomaar 45 euro in haar rokzak vond 
· Jannie helemaal los ging op de terugweg 
· Auke van alle gemakken is voorzien en ons goed heeft verzorgd! 
· Kelnersmessen het beste bewaard kunnen worden in bh’s 
· Filefirten best leuk is en we daarom binnenkort allemaal een date hebben met Snelweg 1, 2 en 3. 
· Er goede dansmoves zijn vertoond in de bus 
· 90’s request daaraan heeft meegeholpen 
· Er ook goed is gezongen, ook al waren er geen cantusbundels in de bus

 

geschreven door edgar   

 

Zondag 26 september een kraker op het programma? Ja daar leek het wel op! Twee teams die gaan voor het kampioenschap in de 4e klasse regio midden. Onze vrienden uit Utrecht stuurde al aan op een mooie pot middels berichten op het open forum van de Rovers.
Bij aankomst van de laatsten (de familie Hendriksen wie anders, Menno bedankt!) bij het clubhuis van de Rovers stond er een goede delegatie klaar van spelers en supporters om te vertrekken richting Utrecht. Alvorens in Utrecht aan te treden werd er nog een verloren ziel in Arnhem opgepikt en wat schetste onze verbazing; ook vriend Johann had de weg vanuit Amsterdam naar Utrecht gevonden. Oma snel uitgezwaaid en tas op de rug richting Utrecht, klasse.
De volgende spelers waren van de partij:
Martijn, Roel, Bas, Menno, Sjors, Kevin, Kris, Bob, Gijs, Edgar, Kapsel, Knep Knep, Nigel, Neill, Johann, Coen, Joost, Rudi (top), Erik, Vivian, Harrie en Bram. 20 fitte spelers en een tweetal mensen met blessures, waarbij de verloren ziel (Erik) toch maar stiekem met zijn tasje uit huis was geslopen!
Na een goed ontvangst werd nogmaals duidelijk dat Utrecht zichzelf als de topkandidaat voor het kampioenschap ziet (of het onze ambitie was om tweede te worden, leuk grapje) 13.00 uur kick off and of we go! Als snel was duidelijk dat we aan elkaar gewaagd waren, maar dat Utrecht wel dominant was op het veld. De beide voorwaartse packs deden niets voor elkaar onder, maar de goed ballende lijn van Utrecht zorgde voor de nodige meters. Na een tiental minuten stevige druk van Utrecht konden de Rovers de linies niet langer gesloten houden en werd de eerste try van de wedstrijd gedrukt door een goede bekende van ons in Doetinchem. Christian, die regelmatig meetraint met ons, wist vanuit een snelle pick and go vanuit de ruck over de lijn te komen. Alhoewel als het aan Gijs had gelegen was dit niet helemaal goed afgelopen, want in komen glijden met twee benen zal niet de bedoeling zijn geweest, maar het zag er wel nasty uit. Dit werd uitstekend opgelost door de ref. die met een reprimande heel duidelijk was hier niet gediend van te zijn! Oftewel koppie erbij jongens!
Ja, wat moet je dan doen! Een try aan de andere kant drukken natuurlijk! De rovers kwamen deze maal uit de ruck met de bal en via de lijn en de goed inlopende Nigel (running the angle) was het gat gemaakt en kon Nigel tegen scoren. 
Aansluitend hierop ging de Utrechtenaren verder en wisten deze maal met de snelle jongens te scoren. Al met al een goed ingespeelde lijn. Goede communicatie tussen scrum and fly half en een heel goed passend vermogen (lees lang en precies). Beide malen werd de conversie gemist door Utrecht.
Ja, wat moet je dan doen! Een try aan de andere kant drukken natuurlijk! Hmmmmm dit komt me toch ergens vaag bekend voor! Laten we dat dan maar doen. Vanuit een penalty werd vanuit de voorwaartse prachtig de lijn bediend (hulde aan het team!), zodat Knep Knep (Sebastiaan) zijn gemiddelde van minimaal 1 try per wedstrijd kon volhouden! Knap werk jong! Bij de Rovers gingen, al zij het met pijn en moeite, de conversies wel tussen de palen.
Helaas werd de eerste helft afgesloten met een voorsprong voor Utrecht door de derde try van Utrecht met conversie. Ruststand 17 – 14! Al met al respectabel en er was tijdens de rust een positief gevoel voor de tweede helft. Blijven vechten en tackles maken, dan zouden we hier met punten weggaan! Er waren geen blessures en wisselen was op dat moment niet persé een verbetering, zodoende begonnen we met dezelfde 15 aan de tweede helft. Helaas was het bij Utrecht iets anders en zij konden drie fitte spelers inbrengen die toch wel een verbetering waren voor het team!
De lijn van de rovers werd meer en meer onder druk gezet en er werd goed gebruik gemaakt van de overlap aan spelers. Hier werd duidelijk dat naast goede spelers, ook ervaring een rol speelt, maar niet getreurd want de ervaring die komt vanzelf, de goede spelers staan er al!
Utrecht wist uiteindelijk vier keer over de lijn te komen en twee conversies te benutten! 
De Rovers waren een aantal malen goed onderweg, maar accuratesse en daar komt dat mooie woord weer gochme! ( met name het gebrek aan beide) Zorgden ervoor dat de Rovers niet meer echt gevaarlijk werden. 
Al met al een leerzame pot en een jammerlijk verlies! Maar het gevoel overheerst dat we terug kunnen kijken op een prima eerste helft. De zwakkere tweede helft nemen we mee in onze bagage en we zorgen dat we er wijzer van worden. Utrecht heeft laten zien waar ze voor gaan dit seizoen, maar met deze wedstrijd in het achterhoofd ben ik er zeker van dat wij ze een run for their money kunnen geven in Doetinchem (dat betekend dat we ze hard aan gaan pakken en de punten in Doetinchem houden!!)
Wat blijft er dan nog over:
We complimenten maken aan de aanwezige supporters Robert Jan en Linesman Thomas! Dank voor jullie aanwezigheid.
Kris die een puike wedstrijd speelde werd na 10 minuten in de tweede helft vervangen door “broer” Coen die ook een prima pot speelde! 
Tacklen een wezenlijk onderdeel is van dit spelletje!
We een steeds groter/beter team worden, die posities van elkaar over kunnen nemen. Een wijs man zij ooit eens, wij worden minder afhankelijk van de individuele speler   
Gijs een scrumkap verward met schroefdop! P.S. Christian, die nog een wedstrijd met het tweede heeft gebald, wil je graag nog een vriendschappelijk tikje op de billetjes geven! Hij had ook nog eens een vet blauw oog!
John als enige Utrechter de derde helft heeft gewonnen en de aangeboden Jug heeft hem prima gesmaakt!
Diezelfde John al f#&cking 55 jaar oud is! Dus we hebben nog even! Hij was ook ooit eens fly half. (Er is nog hoop) Hij vond trouwens ook dat onze prop Bas een mooie pot heeft gespeeld. Hij had het zwaar!
Het wel een lekker namiddag zomerzonnetje was! Ideale omstandigheden om een mooie pot rugby van Utrecht 2 te kijken onder het genot van een glaasje goudgeelgerstenat!
Erik een prima nieuwe traditie aan het licht heeft gebracht. Als een speelster uit het damesteam jarig dan geeft zij ook een jug aan het herenteam Hulde Hulde! En Jes natuurlijk van harte gefeliciteerd!
Dat we in ieder geval 4 nieuwe spelers een wedstrijd hebben kunnen laten spelen en zij het prima hebben gedaan! Ook de andere 2 nieuwelingen aan de kant, goed dat jullie er bij waren en jullie tijd komt nog wel!
Utrechters van het derde bedankt voor wederom een goede pot, die iets anders verliep dan het voorgaande jaar, maar de verdiende overwinning komt jullie toe and we’ll meet again! En houdt er rekening mee dat je in Doetinchem wel bier moeten blijven drinken (kleine clubs zijn namelijk afhankelijk van de Bar omzet!)
En nu weer op naar zondag waar wij onze andere vrienden uit Utrecht mogen verwelkomen de studenten. Wederom een pot waar elkaar het vuur aan de schenen zal worden gelegd en wij nu des te meer gebrand zijn op 5 punten!!! (Snap je hem vuur gebrand hahaha………..dus!)
Ik heb d’r zin an en ik denk wij allemaal, dus komt allen weer in grote getalen en wij maken er weer een TOP zondag van!!!!!

 

NIET GEHEEL ONBELANGRIJK!!!!! KOMENDE ZONDAG OOK DE EERSTE THUISWEDSTRIJD VAN ONZE DAMES IN HET GEMENGDE LADYBUGSTEAM!!! ZORG DAT JE ERBIJ BENT OM OVER TWINTIG JAAR TERUG TE KUNNEN KIJKEN EN ZEGGEN, NADAT ZE VOOR DE ZESDE KEER KAMPIOEN VAN NEDERLAND ZIJN GEWORDEN! IK WAS ERBIJ….DE EERSTE DAMESWEDSTRIJD IN DOETINCHEM.

 

COME ON ROVERS!!!! 

 

Post scriptum kick off dames wedstrijd 12.00 uur!!
P.P.S.S. Het besef kwam net te laat maar in het vorige verslag ben ik helaas de geblesseerde Dimi vergeten te noemen. Bij deze hij was er vorige week ook bij ondank zijn blessure. i.p.v. van een p.s. had dit overigens ook een rectificatie mogen heten! 

 

website Groningen:

 

Een big day voor zowel het tweede als het eerste van Groningen. Omdat er geen ref was ingedeeld bij het 2e ging Andre fluiten en begon zowel het 2e als het 1e een half uur later. Na de hiep-hoi voor Haarlem floot de ref waarbij Groningen de bal ontving. De eerste punten werden gemaakt door Groningen, een penalty goal waardoor de stand op 3-0 kwam. Een kleine 10 minuten later scoorde Haarlem een try maar de conversie ging mis hierdoor werd de stand 3-5. Door slim spelen van Haarlem door telkens in te gaan met de voorwaartse en daarbij af en toe goede support waarbij ze een off load konden maken. Er werd zelfs door de nummer 1 van Haarlem gescoord die liep kwam op snelheid en daarbij liep hij door 2 tackels heen. Niet veel later werd er nog gescoord door Groningen aan de wing. Maar uit eindelijk wist Haarlem zijn positie te versterken en nog een keer te scoren. Eindstand was Groningen 11-17 Haarlem bijzonder heden: Ilya gele kaart door herhaaldelijke penalty’s voor heel Groningen en Haarlem 1 gele kaart door slaande beweging.
Wat mij op viel in de wedstrijd was dat de scrum van Haarlem slimmer was en dat we daardoor telkens onder druk stonden. Veder was Haarlem bal geiler en heeft Groningen niet goed gebruik gemakt van de sterke lijn, er zijn nauwelijks ballen bij de wing beland.
Volgende week zaterdag tegen Spakenburg dan moeten we leren van onze fouten en ze ombuigen naar een positief spel. En daar hebben we iedereen nodig van team A dus kom allemaal dinsdag en vrijdag trainen.

 

Signing off met een stijve nek nr. 2
Govert.

 

De foto’s van Herman staan op: www.pixagogo.nl/0697994245

 

 

Het moest natuurlijk wel beter gaan dit weekend. Tegen Feanster (en het eerste tegen Pink Panthers) stond er weinig agressie, te weinig focus op de bal. Moves liepen niet, off-loads in het niets en een scrum die onder druk stond. Dinsdag een straffe training om vooral de eerste twee te herstellen en vrijdag een lange tactische sessie om de looplijnen te verbeteren. En dus stond er zondag een veel beter voorbereid team tegen de Big Bulls 1. Maar ook de Big Bulls strijden voor de competitiewinst dus dit zou geen eenvoudige pot worden.
Na een goed warming up het krachthonk in om goed op te laden; daar zat echter het eerste koffie te drinken, dus dan maar gewoon in de hal. Weer buiten bleek er geen scheids te zijn en het duurde een half uur voordat die gevonden was, wat de oplaad exercitie weer teniet deed. Uiteindelijk was Andre bereid te fluiten, een prima scheids voor een dergelijke pot, hoewel daar in de eerste rij niet iedereen het over eens was. “Ik heb er een hekel aan als de scheids een prop is, die weten veel te goed wat er zich daar afspeelt.” Was het commentaar van een van de Big Bull mannen na afloop. “Ging in een keertje scheef in, werd ik afgefloten. Beetje onder mijn tegenstander duiken; penalty tegen.”
Gelijk van af het eerste fluitsignaal was duidelijk dat beide teams redelijk in evenwicht waren en dat het een fysiek zware pot zou worden. Ook als gevolg van de scheids bleef dat eerlijk verlopen zonder emotionele drama’s die de laatste wedstrijden nog wel eens naar boven kwamen, terwijl beide teams toch echt voor de winst gingen. Beide teams hadden ook mogelijkheden na de eerste uitwisseling van penalties. Eerst de Big Bulls vanuit een diepe kick die niet goed verwerkt werd en Groningen zelf dood moest drukken. Heroïsch verdedigen van een 5 yard scrum die toch al erg onder druk stond voorkwam dat de Big Bulls scoorden.
Daarna was het Groningen dat een aantal keren sterk opkwam door goed hard in te gaan. De beide wings verzetten daarbij ongewoon veel werk; een teken dat de bal goed breed gespeeld kon worden. Prima werk. Dat, gecombineerd met sterk ingaan van de fowards zorgde er voor dat ook Groningen enkele malen dicht tegen de tryline aan zat. Het onbrak de Groningers op dit soort momenten echter aan inzicht om de open ruimte snel te zien en te gebruiken. Dit is waar beide teams de scherpte en rust misten; tussen de 22 goed, gestructureerd rugby, maar eenmaal in de 22 verdween die rust en bleek het moeilijk om over de tryline te komen.
Uiteindelijk was het Groningen die in de tweede helft voldoende rust kon bewaren en scoorde; 8-3. Hadden ze die rust verder uitgebouwd, dan hadden de Big Bulls er niet meer aan te pas gekomen, maar her en der lukte de passes niet meer, werd niet overal de goede beslissing genomen en kwam de tegenstander weer in het spel. Eerst met een penalty en later ook de volle score; 8-11. De wedstrijd had toen al flink zijn tol geeist en vanwege wissels en blessures stonden beide teams uiteindelijk met 14 man op het veld toen het eindsignaal klonk.
Een goede pot rugby, waarbij veel meer gretigheid en focus zichtbaar was dan de week ervoor. Dit vasthouden op weg naar Enschede volgende week.

 

Mattijs

 

De foto’s van Herman staan op: www.pixagogo.nl/1692994223

 

website Wrotters:

 

Gorredijk – Afgelopen zondag stond de belangrijke derby op programma tussen Rugby Club de Wrotters uit Gorredijk en de Feanster RC uit Heerenveen. Een derby is natuurlijk altijd belangrijk, maar aangezien Gorredijk nog puntloos is, was er natuurlijk extra motivatie voor punten.
De Feansters kwamen echter snel tot scoren door een van hun snelle jongens, en de Wrotters konden aanvallend de Feanster verdediging niet teveel verrassen. Natuurlijk waren er wel kansen, maar door te weinig communicatie en support werden deze niet omgezet in punten.
De grote en kleine fouten werden wel door Heerenveen afgestraft, en na een weggegeven penalty try nog voor de 22, werd het lot op een gegeven moment bezegeld. De eigen scheidsrechter floot iets eerder af nadat er wat onnodige strubbelingen in de teams begonnen te komen. Het was een heerlijke pot rugby, maar helaas zijn de Wrotters nu nog steeds puntloos. De einduitslag kwam op 0-45 te staan.
Aankomende zondag hebben de Wrotters weer een thuiswedstrijd tegen Phoenix, die onverwacht de eerste (minimale) overwinning pakte tegen de Groningse Studenten. De kickoff is om 14:00 op Sportpark Kortezwaag, de toegang is voor deze ene keer gratis.