Tags

Mara Moberg ambassadrice Damesrugby

Na in 2009 als Runner-up heeft Mara Moberg afgelopen zondag de Jeannette Bakker Plaquette in ontvangst mogen nemen. Mara mag zich Dames Rugbyer van het Jaar 2010 noemen.

Mara MobergTijdens de finaledag van de Amsterdam Sevens werd door de Nederlandse Rugby Bond de sportprijs “Dames Rugbyer van het Jaar” uitgereikt. De genomineerden voor 2010 waren Sacha Werlich en Mara Moberg van Amsterdamse AC en Dorien Eppink van RUS. Mara ging er met de prijs vandoor, de anderen namen een prachtige oorkonde in ontvangst.

In 2009 is Mara als Runner-up geeindigd. Met een onverwoestbare ambitie om de top van de rugbysport te halen is nu met ruime voorsprong Mara Moberg winnaar geworden van de Jeannette Bakker Wisselplaquette. Daarmee mag zij zich voor 2010 Dames Rugbyer van het Jaar noemen. Na ruim 30 jaar ontwikkeling van de dames rugbysport in Nederland kan Mara genieten van een teamsport die volwassen is geworden een waaraan zij zelf heeft meegewerkt. Een absolute sportvrouw die door haar prestaties een ambassadrice voor de Rugbysport voor vrouwen is en waarop de Nederlandse Rugby Bond erkend trots is. Samen met Mara kijken we uit naar het jaar 2016 waar we hopen dat Nederland in Rio aan de Olympische Sevens kan deelnemen en met Mara als Speler van het Jaar 2010 in het veld.

Advertentie