Rugby Club Eindhoven viert 80 jarig jubileum

Op 30 juli 1929 was het, mede dankzij het initiatief van enkele Engelse medewerkers van de NV Philips’ Gloeilampenfabrieken, dat Rugby Club Eindhoven voor het eerst het levenslicht zou zien. Nu 80 jaar later bestaat de club nog steeds.
Dit ging echter niet altijd van een leien dakje, gedurende de Tweede Wereldoorlog en een periode daarna zou de vereniging bij een gebrek actieve leden zijn opgeheven.
In 1957 wordt er echter weer nieuw leven geblazen in Rugby Club Eindhoven en tot op de dag van vandaag staat de vereniging garant voor sportiviteit, saamhorigheid en gezelligheid.
Om het 80 jarig jubileum te vieren zal het weekend van 22 en 23 mei volledig in het teken van rugby. Zaterdag om 13.00 uur zal de opening van het weekend plaatsvinden op het complex aan de Vijfkamplaan, daarna zal gestart worden met het familietoernooi. Vrienden en familie kunnen zo op een eenvoudige manier eens ervaren wat het inhoudt om op een rugbyveld te staan. De Eindhovense wethouder van Sport, Joost Helms, zal vervolgens enkele prijzen uitreiken.
Hierna kunnen de deelnemers hun honger stillen tijdens de barbecue. Tegelijkertijd zal er een wedstrijd gespeeld worden om de Brabo Future Cup. Het under-18 team van Eindhoven zal het hierin opnemen tegen het under-18 team van Breda.
De avond wordt zal dan afgesloten worden met een groot feest. De ochtend daarop wordt met frisse zin het 10 a-side toernooi afgetrapt. Enkele Brabantse teams spelen dan voor de winst van het jubileum toernooi.
Dit weekend zet Rugby Club Eindhoven de deuren dus volop open voor Eindhovenaren (en omstreken) die kennis willen maken met deze oude club.