Tot ons groot verdriet is geheel onverwachts zondag 25 april Harrie Weersink overleden. Harrie was een markant lid van Rugby Club Wageningen. Met Harrie heeft Rugby Club Wageningen een gewaardeerd lid en goede vriend verloren. Op donderdag 29 april wordt om 11.00 uur in de RK-kerk te Gendringen een kerkdienst gehouden, waarna hij in zijn woonplaats Zelhem wordt begraven. Wij wensen zijn vrouw Mascha en zijn kinderen veel sterkte met het verwerken van dit enorme verlies.

Harrie was begin jaren tachtig door een knieblessure, opgelopen tijdens een tour, slechts enkele jaren actief op het rugbyveld. Genoodzaakt om te stoppen met spelen werd hij actief buiten het veld. Hij was halverwege de jaren tachtig teamsecretaris van het tweede team dat mede onder zijn begeleiding kampioen werd. In die periode werd ook de Harrie Weersink trofee geïntroduceerd waarbij het tweede het eerste uitdaagt voor een wedstrijd om een fust bier.

Ook is Harrie bestuurlijk actief geweest, bij Rugby Club Wageningen, de Nederlandse Rugbybond en binnen de Districten. Begin 2000 heeft hij de coaching van de dames op zich genomen. Mede door zijn coaching haalden de dames de finale om het landskampioenschap in 2002. Naast coach was Harrie sinds eind jaren ’90 de vaste trainer tijdens de introductieperiode. Onder zijn begeleiding hebben honderden Wageningse studenten de introductietraining gevolgd. De huidige spelers van RCW zijn dan ook vrijwel allemaal door Harrie geïnspireerd om rugby als sport te omarmen.

Harrie was ook de vaste toernooileider van onder andere het FIALAR-toernooi en begin deze maand nog op het lustrumtoernooi. Zeker de regionale scheidsrechters zullen hem kennen als de praktische, no-nonsense man die op een A-viertje het toernooi op een goede manier regelde.

Overlijdensbericht_harrieHarrie

Advertentie