Benjamin en Turvenfeest!

Ruim 450 Turven en Benjamins speelden het Fair Play toernooi van het Jaar; de Nationale Jeugd Rugby Dag. Voor het eerst voelden zij het “heilige” gras van het NRCA onder hun kicksen. Sommige van hen zullen misschien in de toekomst met het Nederlands Team hier spelen. 

Als voorprogramma voor de interland Nederland vs Malta is zaterdag 17 april de Nationale Jeugd Rugby Dag voor Turven en Benjamins gehouden. Op deze zonnige dag waren in het stadion veldjes uitgezet voor de teams. Aan de dag hebben in totaal 19 verschillende verenigingen deelgenomen. Dit zijn meer teams dan de afgelopen jaren. 

De Turven en Benjamins waren in verschillende poules ingedeeld uit verschillende districten. Op 8 veldjes werd er tussen half 11 en 2 uur goed rugby gespeeld waarbij plezier voorop stond. Alle teams hebben minimaal 3 wedstrijden gespeeld die werden gefloten door de vrijwilligers van de verenigingen zelf.

Naast de wedstrijden was de Nederlands Team Mascotte een groot succes. Veel kinderen gingen met de Mascotte op de foto en juichten na dit toernooi mee tijdens de wedstrijd Nederland vs Malta, die mede door de steun van ruim 300 kinderen gewonnen werd. Het gejuich werd ondersteund door het vele kabaal van de applaussticks die de kinderen als presentje aan het einde van de dag meekregen. De cadeautjes voor de kinderen werden mede mogelijk gemaakt door Danone.