Nederland zet grote stap naar promotie

Door een prachtige overwinning op Malta vandaag op het Nationaal Rugby Centrum Amsterdam is het Nederlands Rugby Team weer een stap dichter bij promotie naar de 2A Poule in de European Nations Cup.

Na een eerdere overwinning in Malta, won Nederland de wederom spannende wedstrijd met 19-00. Malta verdedigde stug maar kon niet voorkomen dat Roy van Leijen (RC ’t Gooi) de score vroeg in de eerste helft opende. De wedstrijd ging daarna heen en weer en beide teams kregen verschillende kansen. Malta dat met een aanval bezig was diep in het 25 meter gebied van Nederland, werd met een prachtige counter overrompeld. De bal kwam in de handen van Jay Jay Boske (RC Hilversum) en deze drukte hem uiteindelijk achter de trylijn, waardoor de stand 12-00 werd. Rob Rijnholt, die ook met Rugbyclub Hilversum Landskampioen werd, zorgde halverwege de eerste helft voor de 19-00 wat ook de ruststand werd. 

In de tweede helft waren de teams meer aan elkaar gewaagd en hierdoor ging de wedstrijd grotendeels op slot. Nederland wist niet meer te scoren en de wedstrijd eindigde met 19-00.

Op 24 april speelt Nederland in Split de laatste wedstrijd van de European Nations Cup 2008-2010 en promoveert bij winst naar Poule 2A. Daar kan Nederland zich gaan meten met sterk opkomende rugbylanden als Oekraïne en België.