Reisverslag Antwerpen-Banjul: Rugby in de desert
Gepubliceerd op zondag 21 maart 2010 om 16:00

Twee auto’s, ruim 7000 kilometer, een bult lef en een nobel doel. Dat zijn de ingrediënten voor de Antwerpen– Banjul Challenge waaraan een zestal studenten van de CAH te Dronten meedoet. Onder hen zijn Bas Booijink en Rick Dijsselhof uit Broekland.

De eerste kilometers door het mulle zand van de Sahara zijn gemaakt. De onrust in Mauritanië is ook voor The Dukes enigszins voelbaar. Op hun route door de woestijn komen ze in hun avontuur van vandaag in de eerste kleine woestijndorpen terecht…

 
Dossier:   Antwerpen-Banjul: De reis 15

Donderdag 11 maart (deel 3)

Alles werd klaar gezet om er een succes van te maken. Zonder bak-ervaring gingen de eerste pannenkoeken erin en deze waren toch werkelijk lekker. Weet niet of dat van de honger of toch echt van de smaak kwam, maar met jam en suiker kun je veel goed maken. Paulus en de Dijs hebben de eerste rondes gedaan waarna Coby het overnam van Paulus die er helemaal flauw van was. Steeds werden rondjes gebakken en direct opgegeten. Dit ging perfect totdat de Dijs een pannenkoek van Paulus liet vallen, die hier vervolgens een duidelijke mening overhad. Zette de bakkers weer op scherp, en zand schuurt de maag. Inmiddels hadden Scholes en Gerrie een zeer hoge drang gekregen om Patrick Kluivert en Winston Bogarde even weg te gaan brengen. Dat zou op de vlakte erg gaan opvallen dus werd de tocht naar de dichtstbijzijnde bult gestart. Leuk om te zien voor de achterblijvers hoe ver het achteraf bleek te zijn. Bekaf kwamen ze terug en vielen allebei voor dood op bed. Scholes compleet uitgeput en Gerrie zo ziek als een aap. Duurde gelukkig niet lang. Inmiddels hadden de overige Dukes lekker doorgebakken en het bericht ontvangen dat de Zandhazen, Team Avans, de mannelijke helft van Rocky Balboa en Edwin van de Transporter wel wat zagen in een potje rugby tegen de Dukes. Zes tegen zes dus…

Hele tactiek-verhalen werden doorgenomen en de Dukes hadden het grootste vertrouwen erin dat het geluk aan hun zijde stond. Het moest toch ook echt komen van snelheid, want gewicht had tegen deze grootmachten van tegenstanders niet veel uitgehaald, aangezien deze echt groot en stevig waren. Gerrie en Scholes werden tactisch gezien nog steeds als ziek aangemerkt wat Coby tot sterkste man van de Dukes maakte, aldus de tegenstander (dit bleek achteraf).

Nadien werd het kampvuur aangemaakt en begon de nabespreking van de wedstrijd. De prijs voor de Dukes, behalve de eer, kwam in de vorm van Flugel. Zeer schaars in deze streek, alcohol sowieso, dus erg gewaardeerd. Snel volgende het einde van de avond, waarna iedereen ging slapen. George en Coby vonden het echter nog tijd voor payback-time op een aantal leden van team Tegenstander voor de actie in het vogelhuisje. Ritsen werden dichtgemaakt met tyribs. Wat de volgende ochtend bij hen tot problemen moest gaan leiden.

Meer volgt…

 

Advertentie