AAC Rugby dames naar finale!
Posted on Tuesday, March 23 @ 15:18:59 CET by nick


Voor de derde keer op rij zijn de dames van AAC Rugby er in geslaagd om zich te plaatsen voor de finale om het landskampioenschap. In de halve finales werden de dames van Tilburg, de andere finalist van de laatste twee seizoenen opzij gezet. De finale zal volgende week zaterdag worden gespeeld tegen de Rugbyende Utrechtse Studentes, RUS, die recordkampioen Thor uit Delft versloegen.

 

Na de overwinning van vorige week in Tilburg, was nog niet iedereen er gerust op dat plaatsing voor de finale veilig was gesteld. Hoewel de dames van Tilburg dit seizoen wat minder op dreef zijn dan de afgelopen jaren, slaagden ze er toch in het verlies beperkt te houden. De 3-23 overwinning mocht dan indrukwekkend lijken op papier; er was geen bonuspunt behaald en naar eigen zeggen had AAC matig gepresteerd. Daarnaast is in Amsterdam genoegzaam bekend hoe taai de Brabantse dames kunnen zijn.
Amsterdam begon deze keer echter gekoncentreerd aan de wedstrijd en drukte binnen twintig minuten 4 tries. Een ruststand van 43-0 rust leek de finale zeker voor het keurkorps van Sascha Werlich. Eén minuut voor tijd was de stand 53-0, maar de Tilburgsen hadden het laatste woord. Eindstand: 53-7.
Hoewel natuurlijk alle speelster van de landskampioen hun aandeel hebben gehad in het bereiken van de finale, krijgt wing Tessa “Alo” Veldhuis deze week een eervolle vermelding na het drukken van 4 tries.

 

In de andere halve finale versloegen de Utrechtse studentes die van Delft (het enige team dat in de reguliere kompetitie AAC Rugby wist te verslaan). Na een bijzonder spannende eerste wedstrijd (10-14), was het verschil in de terugpot een stuk duidelijker (32-5).

 

 

 

Advertentie