Oldies houden eer hoog

De Old Pigs speelden zondag een thuiswedstrijd tegen the Amsterdamse Lowlanders (het enige gay rugby team van Nederland). Een beetje een vreemde setting misschien, maar niets onthield de Pigs van een leuke wedstrijd.

De Lowlanders kwamen in eerste instantie over als een krachtig team. Er stond een brede selectie op het veld en alle spelers zagen er (redelijk) afgetraind uit (in ieder geval in vergelijking met de Old Pigs). De Arnhemmers hadden net eenvolledige selectie.

Na enkele minuten spel bleek echter dat de Lowlanders wat minder sterk speelden dan verwacht. De Old Pigs voerden de strategie om veel druk te zetten op lijn, om zo balverlies te forceren. Deze opzet werkte goed. De oldies pakten vaak de bal in het losse werk en braken makkelijk door de verdediging van de Amsterdammer. Na vijf minuten stonden de eerste punten op het bord voor de Pigs. Vooral het duo Jacobs en Schuurman waren de kern van het lijnspel en braken verschillende keren door.

De Lowlanders konden niet goed in hun spel komen. De Old Pigs raakten Odin Gossink nog kwijt met een blessure, maar toonden uiteindelijk een goed spel wat resulteerde in een overwinning van 48-0. Jammer voor de Lowlanders, maar gelukkig voor de Pigs. Het seniorenteam (4e klasse) verloor diemiddag kansloos in een bekerwedstrijd tegen Haarlem (2e klasse) met 0-129. De eer is gelukkig nog hooggehouden door de Old Pigs.