Tags

Barbarians maken selectie bekend

De Barbarians selectie bevat spelers van 7 verschillende landen die zullen uitkomen tegen Combined Services in de 12e “Remembrance Match” in Aldershot op woensdag 11 november. Een van hen is Nederlander Tim Schumacher.

Tussen de nieuwe Barbarians is de eerste tweeling die voor de club speelt: James en Robert Lewis. De 21-jarige Wales Sevens’ speler volgen in de voetsporen van hun vader Steve, die voor de Baa-Baas speelde tegen Leicester in 1979.

Een andere vader-zoon link met de club komt tot stand door de toevoeging van Esher captain David Slemen, die zijn vader Mike volgt, England en Lions’ wing die in 8 wedstrijden voor de Barbarians onder andere twee maal scoorde in een wedstrijd tegen Nieuw Zeeland in 1978.

Bij de voorwaartsen speelt Tim Schumacher, oud-captain van het Nederlands team die daarmee de derde Nederlandse International wordt die voor de Barbarians RFC mag uitkomen. Ook Sean-Michael Stephen, de Canadese Rugby World Cup speler, doet voor het eerst mee.

Barbarians’ president Micky Steele-Bodger zei: “The demands of the professional game put considerable pressure on both players and their clubs, to whom we are most grateful for their understanding and support in releasing players for this occasion. The clubs appreciate how much the individual player enjoys the whole experience and are very sympathetic.

“We are also delighted that Tim Schumacher and Sean-Michael Stephen will be with us. We are a touring club and have to date visited twenty-three countries and hope to add many more. It is always a pleasure to have such players wearing the Barbarian colours.”

Het team wordt gecoached door Glenn Delaney van Nottingham, opnieuw uitgenodigd na een succesvolle teamvoorbereiding van het team dat speelde in Mobbs Memorial Match van vorig jaar.

Barbarians’ team:

Backs – Craig Morgan (Cardiff & Wales),* David Slemen (Esher), Simon Webster (Edinburgh & Scotland), *James Lewis (Coventry), Tal Selley (Tonmawr & Wales), *Ben Johnston (Nottingham & England), Richard McCarter (City of Derry), *David Blair (Edinburgh), Ross Samson (Edinburgh), *Robert Lewis (London Welsh)

Forwards – *Ryan Grant (Edinburgh), *Rob Dugard (Coventry), Danny Porte (Plymouth Albion), *Tom Youngs (Nottingham), Chris Ritchie (Rosslyn Park), *Tim Schumacher (Leidsche & Netherlands), *Steven Turnbull (Edinburgh), Henry Head (Richmond), John Dalziel (Melrose), *Sean-Michael Stephen (Plymouth Albion & Canada), *Rhys Shellard (Cardiff), Craig Hammond (Nottingham)

[* – betekent nieuwe Barbarian]