Tags

,

Dames Alkmaar in eindfase oppermachtig

In de 1e testwedstrijd van de Alkmaarse Dames in hun debuutjaar in de competitie lieten de Alkmaarse meiden zich van hun goede kant zien en na drie keer een kwartier spelen met 0-32 achter te staan gingen ze in het laatste kwart vol vuur in de strijd en wisten 15 punten te scoren waarmee zij de eindfase wonnen maar helaas tijd te kort kwamen om de wedstrijd alsnog te winnen.

Alkmaar heeft de laatste tijd een grote toeloop aan dames, maar die hadden nog maar 2 of 3 keer getraind en nog nooit een weedstrijd gespeeld. De meeste meiden die het afgelopen jaar hadden getraind waren door vakantie, werk of afgelopen donderdag net getrouwd helaas niet aanwezig wat in ieder geval een goed perspectief geeft.

In de eerste 3 keer een kwartier wisten de Haarlemse Dames langzaamaan ondanks fel verdedigen van Alkmaar tot een 0-32 stand uit te lopen. 

En toen kwam het laatste kwart. Trainer Tijmen Vader wist de meiden op te zwepen met nu in het laatste kwart voor het “eggie” gingen zij ten aanval.

Na een goede pass van Crisje Grotenhuis ging Ginny Hamilton met een formidabele sprint aan de haal en wist de 1e try voor de Dames te scoren. De conversie van Chantal Griek ging helaas net naast de palen, maar Alkmaar was terug gekomen tot 5-32.

Vervolgens kreeg Tessa Hetem de bal in de eigen verdediging te pakken en zette een sprint in. Tot haar ontsteltenis zaten er alleen maar Haarlemse speelsters achter haar aan en kon zij de bal niet afspelen. Dan maar doorsprinten naar de goal-lijn en met het laatste beetje zuurstof haalde zij het tot de palen en wist een try te scoren. Na gereanimeerd te zijn kon zij delen in de feestvreugde die nog verhoogd werd doordat met de conversie van Chantal Griek de score was teruggebracht tot 12-32.

Met nog 1 minuut te spelen en 20 punten achterstand kregen de Alkmaarse meiden een strafschop toegekend door de zeer goed leidende scheidsrechter Joop Zandvliet waarna besloten werd om een schot op de palen te nemen. Chantal Griek liet deze kans niet voorbij gaan en schoot het leder feilloos tussen de palen waarmee zij de eindstand bepaalde op 15-32.

 

Advertentie