Tags

Goed herstel tegen Haarlem

Na het pak slaag vorige week tegen landskampioen Hilversum had de Alkmaarse Rugby Club zich goed herstelt en won met een mix team van het 1e en het 2e en de jeugd van Haarlem met 43-19 na een ruststand van 10-0.

Alkmaar kon nog steeds niet zijn sterkste team opstellen door vakanties en dergelijke, maar kon toch een respectabel team het veld insturen.

Vooraf was besloten om de wedstrijd te spelen in vier kwarten van 20 minuten en in het 1e kwart hielden beide teams elkaar volkomen in evenwicht zonder scores en derhalve was de eindstand na het 1e kwart 0-0.

Het 2e kwart leek dezelfde kant op te gaan totdat aanvoerder Kenny Kolk een strafschop in de eigen verdediging heel slim nam. Met een kickje over de “mark” werd de strafschop genomen en na even gekeken hoe de verdediging van Haarlem stond opgesteld schoot hij de bal over de verdediging heen waarna de snelle jongens van Alkmaar (in dit geval Mick Verhofstad en Jeroen Wiebes) er met een rotgang achteraan gingen. Jeroen Wiebes won de strijd en drukte de 1e try van de wedstrijd. De conversie van Kenny Kolk ging helaas net naast de palen maar Alkmaar ging wel met 5-0 aan de leiding.

Binnen 5 minuten was het weer raak. Bernd Verhofstad  wist door te breken en speelde full-back Pieter van Duijn aan die de aanval door Mick verhofstad liet afronden die met zijn try 10-0 liet aantekenen.

Alkmaar had het lek gevonden bij Haarlem en ging furieus in de aanval en na de beste aanval van de wedstrijd, waarbij  Rick Schröder de break maakte en Pieter van Duijn de aanval met een geconverteerde try afrondde waarmee hij zijn team aan een 17-0 voorsprong hielp.

Met een geconverteerde try van Kenny Kolk keek Alkmaar even later tegen een 24-0 voorsprong aan en leek alles in kannen en kruiken.

Haarlem wist echter via een try van Nick Postma terug te komen tot 24-5 waarna Rick Schröder via een try bij de laatste ruststand bracht op 29-5.

Alkmaar liep langzaamaan uit naar 43-5  voordat Haarlem sterk terug kwam.

Haarlem wist in het laatste kwart nog twee keer te scoren via een geconverteerde try van Jeroen Zeegers en Wouter Cornelisse zodat de eindstand bepaald werd op 43-19.

 

Advertentie