Hoi,

Het persbericht staat er op.

Houdoe,

Nick.

Op ma 24 okt. 2022 om 22:40 schreef Rugby Nieuws <rugbynieuws>:

Ingezonden door Duncan Houtman (Rugby Nederland):Project Turnover: biedt moeilijke jongeren via rugby nieuwe kansen op succes
Hoofdkwartier Turnover verhuist naar Nationaal Rugbystadion Amsterdam

Project Turnover gebruikt de rugbysport om jongeren die dreigen af te haken nieuwe kansen te bieden. Via Turnover zijn in de achterliggende 9 jaar al meer dan 950 jongeren gestimuleerd om weer iets van hun leven te maken. Bij rugby draait het om 3 belangrijke kernwaarden: respect, discipline en kameraadschap. Die kernwaarden worden gebruikt om jongeren die van school dreigen te gaan of de criminaliteit in glijden te laten zien dat het ook anders en beter kan. Project Turnover startte ooit in Alkmaar en verhuist nu naar het Nationaal Rugby Centrum Amsterdam. Vrijdag 28 oktober a.s. opent voormalig Engels international Delon Armitage en international Fabian Holland, spelend in Nieuw-Zeeland, haar nieuwe locatie op Sportpark De Eendracht in Amsterdam-Geuzenveld.

Turnover- oprichter en directeur Joeri Peperkamp: “het is natuurlijk fantastisch dat Turnover nu een plek krijgt in het hart van het Nederlands rugby. De jongeren die wij begeleiden komen zo dagelijks in aanraking met rugby als topsport. Het bewijst dat iedere jongere ertoe doet. En dat we iedereen de kans willen bieden om met onze hulp en met rugby als sportief wapen zelf iets van het leven te maken. Dat die positieve en stevige benadering werkt bewijzen de achterliggende 9 jaar. Het geeft ontzettend veel voldoening en plezier om mee te maken dat overlast gevende (criminelen)jongeren toch heel vaak een gouden randje blijken te hebben. Om daarbij te komen moet je wel je best willen doen. Dat geldt voor de deelnemers en dat geldt voor ons als begeleiders. Maar het is zonder meer een succesvol project en we breiden het vanuit Amsterdam uit naar steeds meer delen van ons land”.

De opening van het nieuwe Turnover-centrum gebeurt door international Fabian Holland en door oud-rugby international Delon Armitage. Laatstgenoemde speelde voor zowel de Franse topclub Lyon als voor het nationale team van Engeland. Armitage had zelf een moeilijke jeugd, maar juist rugby hielp hem om tijdig de bakens te verzetten. Arrmitage: “Binnen het rugby zijn die kernwaarden geen loze begrippen. Rugby is een harde contactsport, maar je hebt de discipline om je te gedragen. Er is op het rugbyveld maar een persoon de baas en dat is de scheidsrechter. Je hebt respect voor jezelf, maar ook voor je tegenstander. En je weet en voelt heel goed dat je het niet alleen kan. Rugby doe je samen, als kameraden. Je bouwt en vertrouwt op elkaar. Rugby is daarmee dus ook een “way of life”.

Turnover organiseert ook jaarlijks een rugbytoernooi binnen een gevangeniscomplex. Tot groot enthousiasme van de gedetineerde deelnemers. Turnover draait op de inzet van geschoolde medewerkers en Nederlandse rugbyers: zij zetten zich wekelijks in om gedurende minimaal 3 dagen jonge mensen die dreigen af te haken weer positief bij de kladden te grijpen. Joeri Peperkamp: “Dit werk geeft zoveel voldoening. Onze insteek laat zien dat als je respect en vertrouwen geeft je ook respect en vertrouwen terugkrijgt. Natuurlijk bereik je nooit een 100 % resultaat, maar wij komen een heel eind”.