Ingestuurd door Gitte Biekmann, foto Hein Kriek:

Rugby Nederland maakt nieuwe Technisch Directeur bekend.

Rugby Nederland is verheugd bekend te maken dat per 2 september 2019 Hein Kriek de functie van technisch directeur zal bekleden.

Als jongen speelde de geboren Zuid-Afrikaan op de eerste rij als Hooker. Toen was al duidelijk dat hij gedreven is, een enorme passie voor de sport heeft ѐn niet bang is voor uitdagingen. Kriek is opgeleid in de sportwetenschappen en heeft een mastertitel als leerkracht. Voordat hij zijn professionele coaching carrière begon, was hij dan ook leraar Biologie.

Na rugbyspelen en coachen heeft hij zich nu toegelegd op een carrière in management. Hij verwacht volgende jaar zijn masterdiploma in sportmanagement te behalen aan de Salford University Business School in Manchester, waarmee hij zijn carrière in management wil voortzetten.

Kriek is een bekwaam coach die vele overwinningen op zijn naam kan schrijven. Hij won diverse toernooien, zoals in 2009 het Zuid Afrikaanse Nationale Clubkampioenschap met zijn team van Hamilton Sea Point RFC (de oudste rugbyclub in Zuid-Afrika) en in 2016 kwalificeerde hij voor de Currie Cup Premier Division met ‘The Pumas”. Daarnaast was hij in 2017-2018 als assistent-coach betrokken bij het succesvolle seizoen van het nationale heren team van Tsjechië.

Kriek zal samen met bondscoach Zane Gardiner verder bouwen aan de Pathway van Rugby Nederland.

Andrew Meredith, Directeur Rugby Nederland, is blij met de benoeming van de nieuwe technisch directeur; “Kriek is een ervaren coach die met zijn managementvaardigheden de ideale aanvulling is op het huidige team van Rugby Nederland. Hij past goed bij onze cultuur en deelt onze visie van de Pathway, waarin de ontwikkeling van spelers binnen de sport centraal staat. Samen met de technisch directeur en bondscoach zullen we verder kunnen bouwen aan de toekomst van rugby in Nederland. En zo vlak voor de RWC, met een compleet team, zijn onze dromen natuurlijk niet kleiner geworden”.

Kriek: Ik heb een passie voor de sport en zoals Steve Jobs eens zei: de enige manier om grootse dingen te bereiken, is door te doen waar je van houdt. Rugby Nederland groeit in alle opzichten. Ik ga de uitdaging om Rugby Nederland naar het volgende niveau te helpen dan ook graag aan. Daarbij wil ik spelers, coaches en alle andere betrokkenen bij de sport begeleiden om zo het allerbeste uit zichzelf te halen en hun potentieel zo goed mogelijk te benutten.

Advertentie