Ingezonden door Rob Koelewijn:

Bassets Babes Nederlands kampioen rugby

Naast de korfballers heeft Sassenheim er nog een landskampioen bij. Het vrouwen team van rugbyclub The Bassets pakte in een zinderende finale de titel. De Bassets Babes speelde het hele seizoen sterk rugby en gingen als koploper de kruisfinale in en eiste hun plaats op voor de finale. Deze finale werd op pinkster zondag in het nationale rugbystadion in Amsterdam gespeeld. Hun tegenstander was de verliezend finalist van vorig jaar, rugbyclub Delft, en die wilden niet weer als verliezer van het veld stappen dus het beloofde een hete middag te worden. Voor de volgepakte tribunes was het zaak voor The Bassets Babes het hoofd koel te houden. Beide ploegen gingen vol gas en speelde op het randje waarbij Delft het betere spel vertoonde. Zij opende dan ook de score, 0-5. De spanning leek bij de Sassenheimse formatie partte te gaan spelen. Toen die onder controle was vonden zij ook de doellijn en met de daarbij benutte conversie werd de ruststand 7-5 bereikt.

De tweede helft startte zoals de eerste helft eindigde. Met twee ploegen die tot het uiterste gingen. De Bassets Babes gingen steeds meer terreinwinst pakken waarbij score niet kon uitblijven. De stand liep uit naar 12-5 en een bloedstollende slotstuk van de finale brak aan. Toen een Bassets speelster tien minuten naar de strafbank moest ging Delft in een wederopstanding geloven, maar het waren juist The Bassets Babes die in die fase de genade klap uitdeelde, 17-5. In blessuretijd scoorde Delft nog eenmaal, maar het ontbrak hun aan tijd om de landtitel te pakken, die was dik verdiend voor The Bassets Babes en zij mochten de beker in ontvangst nemen en zich terecht Nederlands kampioen rugby noemen.

Advertentie