Ingezonden door Rob Koelewijn:
Kunstgrasveld Bassets op 2 september klaar voor gebruik

Na maanden van hard werken wordt het nieuwe kunstgrasveld van rugbyclub The Bassets op zaterdag 2 september feestelijk in gebruik genomen.

De gehele Gemeenteraad van Teylingen (waar Sassenheim onder valt) steunde het verzoek van The Bassets voor het aanleggen van een kunstgrasveld. De oude grasmat was aan vervanging toe en de NRB eist dat een Ereklasse vereniging twee speelvelden heeft of beschikt over een kunstgrasveld. Bij The Bassets is geen ruimte voor optie 1 dus een kunstgrasveld bleef als enige optie over. Door het groeiend aantal leden, stabiliteit en sportieve inhaalslag die The Bassets de laatste jaren hebben gemaakt deed de voltallige raad het doen besluiten dat The Bassets voorzien werd van een kunstgrasveld. Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad maar op 2 september as. wordt het veld feestelijk in gebruik genomen. Wethouder Sportzaken, Bas Brekelmans, zal om 12.45 uur het veld symbolisch overhandigen aan Bassets voorzitter Roland van Duijn. Die dag worden er voor het eerst een aantal rugbywedstrijden op het nieuwe veld gespeeld. Om 11.00 uur spelen Bassets Babes tegen URC, om 13.00 uur Bassets 2 tegen HRC 2 en om 15.00 uur speelt het eerste team van The Bassets tegen HRC 1. Na deze wedstrijden wordt om 17.00 uur deze zoveelste mijlpaal in de clubhistorie gevierd met een barbecue en gerstenat onder de muzikale noten van loverband “Lossing Track” & “DJ4all”. Iedereen is zaterdag 2 september as. van harte welkom bij alles wat die dag te bieden heeft.

Advertentie