Ingezonden door Johan van Utrecht:
AAC dames selectie versterkt zich met 3 internationals.

Het was een tijdje stil rond de huidige landskampioen rugby bij de dames maar na de bekendmaking dat Pieter Schoonraad de succesvolle coach Mara Moberg opvolgt als headcoach van de Amsterdamse succes ploeg.

Presenteert de technische commissie van AAC een spreekwoordelijke "klapper" door het bekend maken dat de dames selectie wordt versterkt met 3 internationals Jordan Heil, Bastienne Oonk en Willemijn ter Avest zullen het seizoen 2017-2018 de Amsterdamse dames komen versterken.

Willemijn ter Avest (19) afkomstig van ARC "the pigs" werd het afgelopen seizoen gekroond tot meeste beloftevolle speelster van Nederland.
Ter Avest zal haar debuut echter moeten uitstellen door een zware knieblessure opgelopen tijdens het 7’s toernooi van Langford (Canada) waar zij met de nationale ploeg aanwezig was.

Oonk (19) eveneens afkomstig van ARC "the pigs" is een groei briljant binnen de 7’s selectie van de Nederlandse dames.
Bastienne Oonk die pas 1,5 jaar meedraait in het Ladies VII programma van de NRB. Bastienne Oonk liet op het laatste EK zien dat ze van grote waarde is voor de ploeg. Haar overstap naar AAC wilt Oonk het meeste uit haar talent halen en wekelijks trainen met de beste speelsters en spelen op het hoogste niveau.

De pas 18 jarige Jordan Heil afkomstig van RFC Haarlem staat al jaren te boek als een groot rugby talent.
Heil maakt al jaren deel uit van het talenten programma van de NRB.
Jordan Heil doet ondanks haar jonge leeftijd van haar spreken tijdens het laatste world Grand prix 7’s in het Russische Kazan liet zij offloads zien van een buitengewoon hoog niveau.

Bronnen binnen de Nederlandse Rugby bond bevestigen dat AAC met het binnen halen van deze speelsters 3 toptalenten in de gelederen heeft weten te sluiten.

Interim technische commissie voorzitter van AAC Johan van Utrecht is verheugd met het binnenhalen van deze versterkingen.
"Wij streven het allerhoogste na op het gebied van dames rugby met het binnen halen van deze toppers weten we een stukje continuïteit vast te leggen voor de toekomst en op korte termijn het niveau hoog te houden"

AAC hoopt de komende weken nog een paar namen bekend te maken.

Met vriendelijke groeten,

Johan van Utrecht
Secretaris AAC rugby Amsterdam
Tel: +31 6166 31 731
Email: secretaris

Advertentie