Ingezonden door Eefje van der Harst, foto Els Barnas:

Jeugdig DIOK bouwt aan ervaring

DIOK speelde dit weekend uit in ‘s-Hertogenbosch tegen de Dukes, waar het een positief vervolg wilde geven aan de overwinning van vorige week op Amstelveen. De ploegen waren erg aan elkaar gewaagd en hielden elkaar voor rust met 0-0 nog in evenwicht, voordat de Bosschenaren in het tweede bedrijf alsnog de winst met 19-7 naar zich toe trokken.

De Dukes behoren al jaren tot de top 3 van Nederland, maar beleven – net als DIOK overigens – een grillig seizoen. Waar de Bossche ploeg deze week afscheid nam van hun hoofdcoach in de hoop een einde te maken aan de slechte resultaten, maakt DIOK-coach Robert Broers van de nood juist een deugd; jonge talenten krijgen volop speeltijd en zo de kans om verder te rijpen op het hoogste niveau. De resultaten zitten weliswaar niet altijd mee, het spelplezier is er niet minder om. Zo ook dit weekend.

In de eerste helft voltrok zich een gelijkopgaande strijd, maar het lukte beide teams maar niet om tot scoren te komen. Saai was het overigens niet; maar dat was niet alleen positief. Even leek een opstootje uit de hand te lopen, maar na twee rode kaarten (1 voor DIOK) en een gele kaart,p keerde de rust alsnog terug. Tot aan de rust wisten beide ploegen nog steeds niet te scoren dus bleef het voorlopig nog even 0-0. DIOK begon daarna rommelig aan de tweede helft en daar kon de thuisploeg met twee snelle try’s van profiteren: 14-0. DIOK herpakte zich goed en kwam met nog twintig minuten te spelen vanuit een voorwaartsentry van captain Ross Bennie Coulson terug tot 14-7. Het leek nog even spannend te worden, maar toen de Dukes even later de 19-7 scoorden was de wedstrijd alsnog gelopen.

Jammer, maar niet getreurd. DIOK weet dat het geduldig door moet bouwen aan ervaring in de ploeg en wisselende resultaten horen daar helaas een beetje bij. Bovendien weet DIOK dat het volgende week weer een nieuwe kans krijgt, wanneer het thuis speelt tegen de studenten van Ascrum. Geen makkelijke klus overigens, getuige hun nipte 10-3 nederlaag tegen de Hookers dit weekend.

Advertentie