Ingezonden door Richard Veldman:

Rugbyclub eert schouders waarop de vereniging is gebouwd

Tijdens de Oude ballendag op zaterdag 4 juni worden oudspelers en –leden geëerd door Rugby Club Wageningen. In rugby worden vaak de schouders gebruikt; bijvoorbeeld bij het tackelen en in de scrum. Maar het zijn diezelfde schouders van de vorige rugbygeneraties waarop rugbyclub Wageningen leunt. Door samen te komen, terug te kijken op vroeger en natuurlijk door rugby te spelen.

De oud-leden worden rond 11:30 uur met een receptie ontvangen, waarbij oude fotoboeken worden bekeken en rugbyfilms worden vertoond. Aansluitend spelen vanaf 13:00 uur de oudspelers (dames en heren) tegen de huidige teams. Uiteraard worden de wedstrijden afgesloten met een voor rugby traditionele 3e helft waarin wordt gezongen en een biertje gedronken. Iedereen is op zaterdag 6 juni van harte uitgenodigd om langs te komen bij clubhuis de Stal, Zoomweg 6 op sportpark de Zoom in Wageningen.

De foto betreft de spelers van Rugby Club Wageningen 1 in het seizoen 1979-1980 en is genomen op sportpark de Zoom. Op de foto staan de volgende spelers: Bob van Tol, Jan Heinen, Willem Kerkhof, Frans van de Wall, Kees L’Istelle, Hans van Oorschot, Kees van Maaswaal, Nico Swellengrebel, Kees Bosma, Hein van Dijk, Albert Elshof, Ides van der Does de Willebois, Ron Schipper, Frans Verhoef en John Wijsmuller.

Advertentie