Ingezonden door Simone de Bruin:

Rugby – de snelst groeiende teamsport in Nederland!

De Olympische Spelen in Rio de Janeiro komen steeds dichterbij. Dit wordt een bijzondere editie voor alle rugbyfans wereldwijd, aangezien rugby – na bijna een eeuw afwezigheid – weer op het programma staat!

Het veelbelovende Nederlandse damesteam heeft op de valreep geen Olympische ticket weten te bemachtigen, maar toch biedt rugby op de Spelen veel kansen voor het Nederlands rugby. Kijk naar het effect van het WK rugby in het najaar van 2015: het aantal aanmeldingen voor Nederlandse rugbyclubs steeg met bijna een vijfde. Eenzelfde groei wordt ook verwacht na afloop van de Spelen, waarbij de snelle Sevens rugbyvariant volop in de spotlights zal staan.

Rugby in Nijmegen

Ook de Nijmeegse rugbyclubs hebben in de nasleep van het WK een sterke groei in het aantal aanmeldingen voor de beginnerscursussen gemerkt. Rugby is hot. Dat blijkt ook uit het populaire Beach Rugby Nijmegen, het rugbytoernooi voor niet-rugbyers. De eerste editie vorig jaar was een groot succes en dit jaar hebben zich al 14 dames- en herenteams ingeschreven om op 5 juni een gooi te doen naar de titel.

Clinic van nationaal coach

Het toernooi is bedoeld voor niet-rugbyers, maar gaan mensen dan helemaal onvoorbereid het veld op? Nee, dit jaar zal oud-international Richard van den Broek alle beginners een korte clinic geven voorafgaand aan het toernooi. Als ervaren coach en tv-commentator tijdens rugbywedstrijden weet hij als geen ander hoe hij in korte tijd mensen rugby ready kan maken. Het beachrugbytoernooi in de Honighallen belooft zo een mooi opwarmertje te worden voor de Olympische Spelen in augustus.

Wie wat waar

Beach Rugby Nijmegen vindt op zondagmiddag 5 juni plaats in de overdekte sporthal De Beachfabriek. Er is een apart heren- en damestoernooi. Teams kunnen zich aanmelden via de Facebookpagina van Beach Rugby Nijmegen. Dus ben jij tussen de 18 en de 80, wil jij iets nieuws proberen en ben je niet bang voor een duwtje? Meld je dan snel aan! Ook supporters zijn van harte welkom.

Advertentie