Ingezonden door Rob Koelewijn:

Bassets doen goede zaken

Voor de rugbyers van The Bassets uit Sassenheim brak afgelopen zondag het uur U aan. In een tweeluik moesten ze bewijzen dat zij in de top klasse van Nederland thuis horen. Dit moest uitgevochten gaan worden tegen rugbyclub Delft. In een uit en thuis wedstrijd zouden The Bassets hun huid duur moeten verkopen. Delft wil niets liever dan het stokje van de Sassenheimers overnemen en volgend jaar een startbewijs voor de Ereklasse in handen krijgen. The Bassets waren dus gewaarschuwd.

Ook in de rugbysport telt een gewaarschuwd mens voor twee. The Bassets waren tot op het bot toe gemotiveerd en wilden het niet onnodig spannend maken. In het begin liet Delft zich nog dapper gelden, maar The Bassets werden daar niet zenuwachtig van. Uiterst gedisciplineerd lieten ze de bal het werk doen en ze bereikte zonder al te grote problemen de rust met een 15-27 voorsprong. De 2e helft startte ze met een vriendelijk voorjaars zonnetje in de rug waarbij het spel niet groots was maar degelijk en doeltreffend. De teller aan Delft zijde bleef stil staan, terwijl de Sassenheimers de stand naar een mooie 51 punten drukte. Met deze einduitslag kan The Bassets volgende week met een gerust hart aan deze twee acter beginnen, dan spelen ze op eigen veld in Sassenheim, K.O. 14.30 uur.

Advertentie